Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Μετενσάρκωση

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.

4 Σεπτεμβρίου 2014

Το ερώτημα του Σέρλοκ Χόλμς

Είδα εχθές στην τηλεόραση ότι πρόκειται να παίξει τον Σέρλοκ Χόλμς και θυμήθηκα ένα ανέκδοτο:

Ο Σέρλοκ Χόλμς και ο Γουάτσον διανυκτερεύουν στο ύπαιθρο, κατά την διάρκεια μιας αποστολής τους για να λύσουν το μυστήριο ενός φόνου. Ο Σέρλοκ Χόλμς ξυπνάει, σκέφτεται λίγο και μετά ξυπνάει τον Γουάτσον ρωτώντάς τον:
-Κοίτα προσεκτικά και πες μου τι συμπεραίνεις.
Ο Γουάτσον κοιτάει γύρω του και λέει:
-Ο άνεμος είναι νοτιο-δυτικός, η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς και από το ύψος της Μεγάλης Άρκτου πρέπει να είναι τέσσερις το πρωί. Θα ξημερώσει σε δύο ώρες.
Και ο Σέρλοκ Χόλμς του απαντάει ατάραχος:
-ΗΛΙΘΙΕ, μας έκλεψαν το αντίσκηνο…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

21 Αυγούστου 2014

Σπιτικό κάρβουνο

Αυτήν την φορά η «συνταγή» δεν είναι για τεμπέληδες!
Όποιος ανήκει στους τυχερούς και έχει κήπο ή σπίτι και χωράφια σε χωριό μπορεί με ευκολία να φτιάξει τα δικά του κάρβουνα. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και στην ταράτσα σας. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε άγνωστης ποιότητας εισαγόμενο κάρβουνο, και ειδικά το ορυκτό που είναι συμπιεσμένο σε «σωληνάκια». Τα ξύλα μπορούν να απανθρακωθούν τέλεια με ελάχιστο κόπο και το πολύ με μία ή δύο δοκιμές.
Για να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα, θα χρησιμοποιήσετε τενεκέ ή βαρέλι. Θα πρέπει να κάνετε τρύπες από κάτω για να βάλετε φωτιά με ξύλα. Η διαδικασία είναι ίδια με αυτήν που θα δείτε με το γκαζάκι. Απλώς θα πρέπει στο τέλος να πνίξετε την φωτιά με χώμα.
Ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα των ξύλων, τα οποία θα πρέπει να είναι αρκετά στεγνά και φυσικά σχισμένα για να μην είναι υπερβολικά χοντρά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παρακολουθείτε πότε θα σταματήσει να βγαίνει πυκνός άσπρος καπνός που μπορείτε να τον ανάψετε για να καίγεται και να μην απλώνεται στην ατμόσφαιρα.
Μπορείτε έτσι να φτιάξετε:
-κάρβουνο για την ψησταριά σας, αντί να καίτε ολόκληρο δέντρο για να φτιάξετε λίγο κάρβουνο.
-καλής ποιότητας κάρβουνο για φάρμακα (ενεργός άνθρακας κλπ) και φίλτρα νερού.
-ακόμα και κάρβουνο για να φτιάξετε μαύρο μπαρούτι γίνεται, αρκεί να μην υπάρχουν φλούδες στα ξύλα.
Γνωρίζω ότι είναι ευκολότερο να είναι κάποιος σουπερμακετόβιος, αλλά κάπου-κάπου αφήστε τον καναπέ σας και παίξετε λίγο. Μάθετε να κάνετε κατασκευές και να φτιάχνετε πράγματα με τα χέρια σας. Κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία να μην παρακολουθείτε στο γυαλί μόνο ψυχοπλακωτικά δελτία ειδήσεων, «αθλητικά» και βρακιά των σελέμπριτις.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

19 Αυγούστου 2014

Κριτσίνια για τεμπέληδες

Πήρα πίτουρο βρώμης. Του έβαλα νερό μέχρι να γίνει σαν ζύμη. Του έβαλα και λίγο λάδι, αλλά ή γεύση του δεν με ενθουσίασε. Την επόμενη φορά δεν θα βάλω.
Άφησα λίγη ώρα το μίγμα για να πήξει αρκετά και έπειτα το έπλασα πρόχειρα σε μακριά κριτσίνια. Το έψησα κάπου μία ώρα στους 180 βαθμούς. Δεν κόλλησαν καθόλου στα ταψιά.
Όπου τα κριτσίνια ήταν λεπτά έγιναν τραγανά και κρατήθηκαν έτσι μέχρι το τέλος της ζωής τους!
Όπου τα κριτσίνια ήταν πιο χοντρά έμοιαζαν περισσότερο με ψωμί που έβγαζε εύκολα ψίχουλα.
Θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει τυρί, σταφίδες ή ελιές για να φτιάξει τα αντίστοιχα κριτσίνια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

8 Αυγούστου 2014

Εκδρομικός κόμπος

Τώρα που όλοι κάνουν κάποια εκδρομή ή πάνε σε κάποια κατασκήνωση, κάποιες φορές χρειάζονται να στερεώσουν την σκηνή τους ή να δέσουν κάποιο πανί για σκιά. Συνήθως υπάρχουν τρύπες με μεταλλικό δαχτυλίδι στα υφάσματα, αλλά μερικές φορές κόβονται ή απλά δεν υπάρχουν. Οι πιο γνωστές συμβουλές είναι να τυλίξετε στην άκρη του υφάσματος ένα ξυλάκι ή μία πέτρα, και μετά να δέσετε το σκοινί και να το τεντώσετε. Εδώ θα δείτε ένα κόλπο που σας απαλλάσσει από τις πέτρες και τα ξύλα, αρκεί το σκοινάκι σας να είναι λίγο χοντρό. Ακολουθήστε τις φωτογραφικές οδηγίες και θα μπορείτε εύκολα και απλά, να μετατρέψετε σε τέντα ένα απλό σεντόνι.
 ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

27 Ιουλίου 2014

Ευχές για τους αναγνώστες μου

Αρχίζουν οι διακοπές για όσους έχουν ακόμα λεφτά βέβαια…
Έτσι αποφάσισα να κάνω μερικές ευχές στους (όχι και τόσο πολυπληθείς) αναγνώστες μου με την έκκληση να γίνουν περισσότεροι! 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

12 Ιουλίου 2014

Πώς να τρώτε κεράσια



Σε όλους αρέσουν τα γινωμένα γλυκά κεράσια.
Πολλές φορές όμως τα κεράσια είναι ανακατεμένα. Το δέντρο δεν γινώνει όλα τα κεράσια του ταυτόχρονα. Και ο παραγωγός δεν μπορεί φυσικά να τα διαλέγει. Έτσι άλλα κεράσια είναι περισσότερο και άλλα λιγότερο γλυκά.







Μία καλή μέθοδος να ευχαριστηθείτε τα κεράσια σας είναι η εξής:
Αρχίστε να τρώτε όσα έχουν πιο ανοιχτό χρώμα.

Σταδιακά θα μένουν στο πιάτο όλο και πιο γινωμένα και γλυκά. Έτσι στο τέλος η τελευταία μπουκιά σας θα είναι  και η πιο νόστιμη. Το ίδιο κόλπο ισχύει και για τις φράουλες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

28 Ιουνίου 2014

Οικολογικό γλυκό για τεμπέληδες (συνέχεια)

Το γλυκό λεμόνι/πορτοκάλι της προηγούμενης ανάρτησης μου τελείωσε δυστυχώς!.
Έτσι έφτιαξα δύο καινούρια. Τα υλικά τους είναι μέλι, κακάο χωρίς ζάχαρη, ταχίνι, και ντόπιο ελληνικό βούτυρο. Το προτιμώ από τα γράσα-φραγκεστάιν που τα πουλάνε για υγιεινά στις υπεραγορές, συγνώμη σούπερ μάρκετ ήθελα να πω…

Ανακάτεψα το ταχίνι με ένα κουτί κακάο και το μισό μέλι. Το ταχίνι ανακατεμένο με μέλι (ή οποιοδήποτε υγρό)  πήζει παίρνοντας υφή χαλβά. Έτσι έφτιαξα μέσα σε πέντε λεπτά, με ένα απλό ανακάτεμα, πολύ νόστιμο χαλβά, κατά γενική ομολογία όσων τον δοκίμασαν.

Έπειτα ανακάτεψα το βούτυρο με το υπόλοιπο μέλι και το άλλο κουτί κακάο. Επειδή ήταν πολύ «νερουλό» θα έπρεπε είτε να προσθέσω μερικά κουτιά κακάο είτε να καταφύγω στην μεγάλη μου αγάπη: το πίτουρο βρώμης. Διάλεξα το δεύτερο και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.
Η μυρωδιά και η γεύση του θυμίζουν μπακλαβά!
Σας προτείνω να το δοκιμάσετε.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

27 Μαΐου 2014

Οικολογικό γλυκό για τεμπέληδες

Άσχετα με το κόμμα που σας αρέσει να ψηφίζετε, πάω στοίχημα ότι σε όλους σας (δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους) αρέσουν τα γλυκά.
Και εμένα μου αρέσουν μόνο που δεν αντέχω την ζαχαρίλα που μένει έπειτα στο στόμα. Έτσι εάν φάω κάποιο γλυκό, συνήθως μετά από λίγο κάνω γαργάρα με αλάτι!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

20 Μαΐου 2014

Φλούδα λεμονιού

Σίγουρα έχετε διαβάσει για τις ιδιότητες της φλούδας του λεμονιού και πώς να την χρησιμοποιείτε σε τσάγια. Προσωπικά την χρησιμοποιώ με έναν συγκεκριμένο τρόπο και πραγματικά  μου φαίνεται πολύ νόστιμη.
Προτιμάω τα ελληνικά λεμόνια, κυρίως τα παχύφλουδα. Τα εισαγόμενα έχουν πολύ χυμό και καθόλου κουκούτσια, αλλά η φλούδα τους είναι σαν πετσί συγκρινόμενη με τα δικά μας.
Αφού στύψω το λεμόνι, φυλάω την φλούδα στην συντήρηση του ψυγείου με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα πιατάκι. Έτσι ξεραίνεται δυσκολότερα και μπορεί να μείνει εκεί με άνεση δυο-τρεις ημέρες πριν αρχίσει να πανιάζει. Για περισσότερο χρόνο βάλτε τις κομμένες φλούδες στην κατάψυξη.
Όταν θέλω, κόβω την φλούδα σε μικρά κομμάτια και την βάζω στα χόρτα που τρώγω σαν βραδινό. Επίσης την βάζω στην φασολάδα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.
Υποθέτω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί -έτσι ωμή- σε οτιδήποτε φαγητό ταιριάζει με λεμόνι. ??????????????????????????????????????????????????????????????
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »