Σίγουρα έχετε διαβάσει για τις ιδιότητες της φλούδας του λεμονιού και πώς να την χρησιμοποιείτε σε τσάγια. Προσωπικά την χρησιμοποιώ με έναν συγκεκριμένο τρόπο και πραγματικά μου φαίνεται πολύ νόστιμη.
Προτιμάω τα ελληνικά λεμόνια, κυρίως τα παχύφλουδα. Τα εισαγόμενα έχουν πολύ χυμό και καθόλου κουκούτσια, αλλά η φλούδα τους είναι σαν πετσί συγκρινόμενη με τα δικά μας.
Αφού στύψω το λεμόνι, φυλάω την φλούδα στην συντήρηση του ψυγείου με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα πιατάκι. Έτσι ξεραίνεται δυσκολότερα και μπορεί να μείνει εκεί με άνεση δυο-τρεις ημέρες πριν αρχίσει να πανιάζει. Για περισσότερο χρόνο βάλτε τις κομμένες φλούδες στην κατάψυξη.
Όταν θέλω, κόβω την φλούδα σε μικρά κομμάτια και την βάζω στα χόρτα που τρώγω σαν βραδινό. Επίσης την βάζω στην φασολάδα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.
Υποθέτω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί -έτσι ωμή- σε οτιδήποτε φαγητό ταιριάζει με λεμόνι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Προτιμάω τα ελληνικά λεμόνια, κυρίως τα παχύφλουδα. Τα εισαγόμενα έχουν πολύ χυμό και καθόλου κουκούτσια, αλλά η φλούδα τους είναι σαν πετσί συγκρινόμενη με τα δικά μας.
Αφού στύψω το λεμόνι, φυλάω την φλούδα στην συντήρηση του ψυγείου με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα πιατάκι. Έτσι ξεραίνεται δυσκολότερα και μπορεί να μείνει εκεί με άνεση δυο-τρεις ημέρες πριν αρχίσει να πανιάζει. Για περισσότερο χρόνο βάλτε τις κομμένες φλούδες στην κατάψυξη.
Όταν θέλω, κόβω την φλούδα σε μικρά κομμάτια και την βάζω στα χόρτα που τρώγω σαν βραδινό. Επίσης την βάζω στην φασολάδα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.
Υποθέτω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί -έτσι ωμή- σε οτιδήποτε φαγητό ταιριάζει με λεμόνι.