Απάνω που πίστευα ότι η σειρά μαγειρικής για τεμπέληδες τελείωσε, έκανα μία τυχαία ανακάλυψη.
Έτσι μπορείτε να φτιάξετε «μελομακάρονα» στο σπίτι χωρίς πολλά-πολλά και κυρίως χωρίς ψήσιμο.
Τα υλικά σας είναι:
Μία συσκευασία ταχίνι (είναι 900 γραμμάρια)
Ένα κουτάλι της σούπας τριμμένη κανέλλα
Ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Καρυδόψιχα
Μέλι (όσο πάρει)
Το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ, όσο χρειαστεί ανάλογα με το πόσο σκληρό θέλετε να είναι το μίγμα σας.
Τρόπος παρασκευής:
1) Ανακατέψτε καλά το ταχίνι με την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Αν δείτε ότι θέλετε περισσότερη κανέλλα ή γαρύφαλλο προσθέστε μέχρι να ικανοποιηθείτε. Αν η γεύση ή η μυρωδιά είναι πολύ δυνατή προσθέστε και άλλο ταχίνι.
2) Το καρύδι είτε θα το ανακατέψετε μαζί, είτε θα το πασπαλίσετε από επάνω, είτε και τα δύο (διαλέξτε).
3) Προσθέστε τόσο μέλι όσο σας αρέσει και ανακατέψτε καλά. Το ταχίνι θα πήξει σχετικά. Όσο πιο πολύ μέλι βάζετε τόσο πιο πολύ πήζει.
4) Όταν συμπληρώσετε όλα τα υλικά έτσι όπως σας αρέσει ήρθε η ώρα για την «τελική πινελιά».
Συμπληρώστε το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ, που δεν είναι άλλο από το νερό! Ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύοντας καλά, το μίγμα σας θα πήξει πάρα πολύ και θα «πετρώσει». Επιπλέον, θα αποκτήσει αρκετά ικανοποιητικά την μυρωδιά του μελομακάρονου.
Αν θέλετε μπορείτε να πλάσετε το μίγμα σε «μελομακάρονα» και να συμπληρώστε από πάνω κανέλα, ζάχαρη και καρύδια. Σε αυτήν την περίπτωση, αφήστε μία δύο μέρες το μίγμα στο δοχείο που το φτιάξατε, γιατί έχει την τάση να «ιδρώνει» το λάδι του.
Δοκιμάστε, αλλάξτε τις ποσότητες κατά τα γούστα σας και καλή σας όρεξη!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Έτσι μπορείτε να φτιάξετε «μελομακάρονα» στο σπίτι χωρίς πολλά-πολλά και κυρίως χωρίς ψήσιμο.
Τα υλικά σας είναι:
Μία συσκευασία ταχίνι (είναι 900 γραμμάρια)
Ένα κουτάλι της σούπας τριμμένη κανέλλα
Ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Καρυδόψιχα
Μέλι (όσο πάρει)
Το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ, όσο χρειαστεί ανάλογα με το πόσο σκληρό θέλετε να είναι το μίγμα σας.
Τρόπος παρασκευής:
1) Ανακατέψτε καλά το ταχίνι με την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Αν δείτε ότι θέλετε περισσότερη κανέλλα ή γαρύφαλλο προσθέστε μέχρι να ικανοποιηθείτε. Αν η γεύση ή η μυρωδιά είναι πολύ δυνατή προσθέστε και άλλο ταχίνι.
2) Το καρύδι είτε θα το ανακατέψετε μαζί, είτε θα το πασπαλίσετε από επάνω, είτε και τα δύο (διαλέξτε).
3) Προσθέστε τόσο μέλι όσο σας αρέσει και ανακατέψτε καλά. Το ταχίνι θα πήξει σχετικά. Όσο πιο πολύ μέλι βάζετε τόσο πιο πολύ πήζει.
4) Όταν συμπληρώσετε όλα τα υλικά έτσι όπως σας αρέσει ήρθε η ώρα για την «τελική πινελιά».
Συμπληρώστε το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ, που δεν είναι άλλο από το νερό! Ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύοντας καλά, το μίγμα σας θα πήξει πάρα πολύ και θα «πετρώσει». Επιπλέον, θα αποκτήσει αρκετά ικανοποιητικά την μυρωδιά του μελομακάρονου.
Αν θέλετε μπορείτε να πλάσετε το μίγμα σε «μελομακάρονα» και να συμπληρώστε από πάνω κανέλα, ζάχαρη και καρύδια. Σε αυτήν την περίπτωση, αφήστε μία δύο μέρες το μίγμα στο δοχείο που το φτιάξατε, γιατί έχει την τάση να «ιδρώνει» το λάδι του.
Δοκιμάστε, αλλάξτε τις ποσότητες κατά τα γούστα σας και καλή σας όρεξη!