Οι ομελέτες αρέσουν σε όλους. Εκείνο που ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ είναι η
ταχυδακτυλουργίες του να αναποδογυρίζεις τα υλικά με το πιάτο και το
τηγάνι για να ψηθούν και από τις δύο μεριές. Και μετά να έχεις να
καθαρίζεις και διάφορα που λέρωσες, χώρια τις σχεδόν σίγουρες πιτσιλιές
στο πάτωμα ή στον πάγκο.
Ακόμα και το διπλό τηγανάκι δεν σε απαλλάσσει από τις σχετικές δυσκολίες και τα λαδώματα, αφήστε που η ομελέτα είναι μικρή, οπότε αν έχετε να τραπεζώσετε πολλά άτομα η φασαρία είναι μεγάλη.
Ορίστε μία απλή μέθοδος για τεμπέληδες.
Αφού τηγανίσετε τα υλικά σας (κατά την παραδοσιακή συνταγή) τα αφήνετε να κρυώσουν αρκετά και τα ανακατεύετε με τα ήδη χτυπημένα αυγά σε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψάκι. Έπειτα βάλτε το σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Όταν φουσκώσει θα χαμηλώσετε την φωτιά και θα το αφήσετε ανάλογα με τον όγκο που έχει το μίγμα. Αν έχετε απλό ταψί βουτυρώστε το και βάλτε φρυγανιά για να φτιάξετε αντικολλητική επιφάνεια. Τότε φυσικά θα ανακατέψετε τα υλικά σε άλλο σκεύος.
Φτιάξτε λοιπόν μια τεράστια ομελέτα έστω και μόνο για εσάς. Συντηρείται θαυμάσια σε τάπερ στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Ακόμα και το διπλό τηγανάκι δεν σε απαλλάσσει από τις σχετικές δυσκολίες και τα λαδώματα, αφήστε που η ομελέτα είναι μικρή, οπότε αν έχετε να τραπεζώσετε πολλά άτομα η φασαρία είναι μεγάλη.
Ορίστε μία απλή μέθοδος για τεμπέληδες.
Αφού τηγανίσετε τα υλικά σας (κατά την παραδοσιακή συνταγή) τα αφήνετε να κρυώσουν αρκετά και τα ανακατεύετε με τα ήδη χτυπημένα αυγά σε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψάκι. Έπειτα βάλτε το σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Όταν φουσκώσει θα χαμηλώσετε την φωτιά και θα το αφήσετε ανάλογα με τον όγκο που έχει το μίγμα. Αν έχετε απλό ταψί βουτυρώστε το και βάλτε φρυγανιά για να φτιάξετε αντικολλητική επιφάνεια. Τότε φυσικά θα ανακατέψετε τα υλικά σε άλλο σκεύος.
Φτιάξτε λοιπόν μια τεράστια ομελέτα έστω και μόνο για εσάς. Συντηρείται θαυμάσια σε τάπερ στο ψυγείο για πολλές ημέρες.