Όπως λέει και η παροιμία «ένα γλυκό κουταλιού την ημέρα την Μέρκελ την κάνει πέρα».
Πάρτε μία ποσότητα λεμόνια. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε στην κατσαρόλα. Να έχετε υπόψιν σας ότι θα χρειαστείτε τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης, επειδή θα βγάλουν πολύ χυμό. Αδειάστε και την ζάχαρη, βάλτε τα να βράσουν λίγο και την άλλη μέρα δέστε το γλυκό σας.
Θα φτιάξετε ένα νόστιμο γλυκό με ιδιάζουσα ξινο-πικρόγλυκη γεύση. Όσο πιο μικρά θα είναι τα κομμάτια του λεμονιού τόσο πιο μαλακά θα γίνονται.
Όπως θα είναι καυτό το γλυκό σας, βάλτε το σε καθαρά βάζα. Και μόνο το ότι είναι καυτό τα αποστειρώνει (εφόσον φυσικά δεν έχουν τα χάλια τους!)
Το περισσευούμενο σιρόπι το φυλάτε σε διαφορετικά βάζα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
1) Για παρασκευή άλλου γλυκού.
2) Σαν «μέλι» για το γιαούρτι σας
3) Σαν «μέλι» για το πρωινό ψωμί με το βούτυρο.
4) Για να φτιάξετε ροσόλι ρίχνοντας (πειραματιζόμενοι) κονιάκ ή τσίπουρο.
Καλή επιτυχία (και καλές μάσες) λοιπόν.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Πάρτε μία ποσότητα λεμόνια. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε στην κατσαρόλα. Να έχετε υπόψιν σας ότι θα χρειαστείτε τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης, επειδή θα βγάλουν πολύ χυμό. Αδειάστε και την ζάχαρη, βάλτε τα να βράσουν λίγο και την άλλη μέρα δέστε το γλυκό σας.
Θα φτιάξετε ένα νόστιμο γλυκό με ιδιάζουσα ξινο-πικρόγλυκη γεύση. Όσο πιο μικρά θα είναι τα κομμάτια του λεμονιού τόσο πιο μαλακά θα γίνονται.
Όπως θα είναι καυτό το γλυκό σας, βάλτε το σε καθαρά βάζα. Και μόνο το ότι είναι καυτό τα αποστειρώνει (εφόσον φυσικά δεν έχουν τα χάλια τους!)
Το περισσευούμενο σιρόπι το φυλάτε σε διαφορετικά βάζα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
1) Για παρασκευή άλλου γλυκού.
2) Σαν «μέλι» για το γιαούρτι σας
3) Σαν «μέλι» για το πρωινό ψωμί με το βούτυρο.
4) Για να φτιάξετε ροσόλι ρίχνοντας (πειραματιζόμενοι) κονιάκ ή τσίπουρο.
Καλή επιτυχία (και καλές μάσες) λοιπόν.