Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Μετενσάρκωση

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.

24 Μαΐου 2015

Εργαλεία κήπου από ανακύκλωση

Την ιδέα την πήρα από το διαδίκτυο, όπου υπάρχουν βιομηχανικές κατασκευές αλλά και φθηνές κατασκευές από ιδιώτες. Εδώ μπορείτε να δείτε μία τέτοια κατασκευή με παλιό ποδήλατο.














Αν έχετε κάποιον κήπο που να τον καλλιεργείτε, μπορείτε να φτιάξετε σχετικά εύκολα ένα απλό «τρακτέρ» από παιδικά παιχνίδια. Θα πρέπει βέβαια να έχετε κάποια βασικά εργαλεία και μερικές γνώσεις ή τουλάχιστον να έχετε έναν φίλο που να μπορεί να το φτιάξει.

Βρήκα στην ανακύκλωση ένα παιδικό ποδήλατο-καροτσάκι.













Ξήλωσα τα πάντα και κράτησα μόνο τον σκελετό με τις δύο ρόδες και το μακρύ χέρι που κρατάει ο γονιός.

Έπειτα έκοψα τον «λαιμό»  Α του τιμονιού και ένα κομμάτι από το σημείο Β, εκεί όπου συνδέεται το «χέρι». Έπειτα κόλλησα το κομμάτι Β στην θέση του «λαιμού» του τιμονιού.

Αφαίρεσα το πλαστικό «χέρι» Γ και μετέτρεψα την λαβή σε «ταυ» με ένα κομμάτι σίδερο για να μπορώ να κατευθύνω το «τρακτέρ» με άνεση.


 




Τέλος στην θέση Β τοποθέτησα μία τσουγκράνα.  Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ολοκληρωμένο το χειροκίνητο «τρακτέρ».

Το απλό αυτό σύστημα επιτρέπει να ισοπεδώνεις με ευκολία το (φυσικά πρώτα σκαμμένο) χώμα και δεν χρειάζεται να σκύβεις και να παιδεύεσαι με την τσουγκράνα.
Αργότερα σκοπεύω να φτιάξω υνί και κάποια άλλα απλά εργαλεία που χρησιμεύουν για την καλλιέργεια του μποστανιού. Έτσι θα  αποφύγω το σκύψιμο αλλά και τα μηχανοκίνητα εργαλεία που εκτός του ότι είναι ακριβά κάνουν και θόρυβο.
Τέλος εδώ μπορείτε να δείτε το προχειροστημένο μποστάνι με σπόρους από ελληνικές ποικιλίες.

  








Καλή μου επιτυχία και να σκάσετε όσοι ζηλεύετε!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

10 Μαΐου 2015

Εύκολο άνοιγμα βάζου

Το πρόβλημα με το άνοιγμα του σιδερένιου καπακιού, ειδικά στα βάζα κονσέρβες, είναι σίγουρο ότι το έχετε συναντήσει.
Ενώ βάζεις λίγη δύναμη στο κλείσιμο, μετά πρέπει να είσαι το λιγότερο ο Ηρακλής για να ανοίξεις το καπάκι.
Ένα κόλπο που μου είπαν τελευταία ήταν να χτυπάω το καπάκι, στον πάγκο, στην πλαϊνή του μεριά. Δεν μπορώ να πω ότι με βόλεψε, γιατί ίσως δεν το κοπάναγα με αρκετή δύναμη, από φόβο μήπως το σπάσω.
Η λύση όμως στο πρόβλημα είναι τελικά το πιστολάκι των μαλλιών.
Αν για μερικά δευτερόλεπτα ζεστάνετε το καπάκι, θα ανοίξει χωρίς κόπο, βασιλικά (να με συγχωρούν για την έκφραση οι δημοκράτες, δηλώνω ότι δεν είμαι ΧΑ).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

24 Απριλίου 2015

Καθαρισμός άλγης ενυδρείου

Αν και θα μπορούσατε να θεωρήσετε ότι ένα ενυδρείο είναι μπελάς και κάτι ακριβό, προσωπικά το θεωρώ λιγότερο ακριβό από την αγορά πανάκριβων γκάτζετ που μένουν στην μόδα μέχρι να εξαντληθεί το στοκ και έπειτα είναι άχρηστα. Είναι πιο φτηνό και ένα καλό ηρεμιστικό χάπι για όσους θέλουν να έχουν ένα «παράθυρο στην φύση», μέσα στην κόλαση που ονομάζουμε με τον πολιτικά ορθό όρο «σύγχρονη πόλη» και «πολυτελές διαμέρισμα». Αν πάντως έχετε ενυδρείο ο εμφανώς χειρότερος μπελάς σας είναι να απαλλαγείτε από την πράσινη άλγη που θολώνει το τζάμι, εκτός και χαλάτε τον προϋπολογισμό του έτους σε χημικά. Προσωπικά έλυσα το πρόβλημα έτσι: Πήρα μία ξύστρα καθαρισμού τζαμιών για τζάκια. Είναι φθηνές και κάνουν μερικά ευρώ μόνο. Στην θέση της λάμας έβαλα μία λεπίδα από τα παλιά καλά διπλά ξυραφάκια. Και τώρα η άλγη φεύγει χορταστικά με ένα απλό πέρασμα (σαν το άζαξ ένα πράμα!) Ορίστε και η απόδειξη σε βίντεο. Άδειασα πρώτα το νερό για να φαίνεται καλύτερα.
https://www.youtube.com/watch?v=ZmlzjXPoTME 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

1 Απριλίου 2015

Παρεξηγημένες ευχές

Σήμερα ξύπνησα κατά τις έξι γιατί δεν είχα ύπνο. Μόλις σηκώθηκε η γυναίκα πήγα και την φίλησα και της είπα:

Καλημέρα κούκλα μου!

Τότε αυτή αγρίεψε θόλωσε το μάτι της και άρχισε να με βαράει με την παντόφλα.

Έντρομος κλείστηκα στο δωμάτιο με τον υπολογιστή.

Και μόλις τώρα κατάλαβα τον λόγο: Σήμερα είναι Πρωταπριλιά!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

27 Μαρτίου 2015

Εύκολος τραχανάς

Αν σας αρέσει ο τραχανάς μπορείτε να φτιάξετε δικό σας πολύ εύκολα και να μην αγοράζετε έτοιμους.
Μπορείτε να τον φτιάξετε γλυκό ή ξινό. Τα υλικά είναι στο περίπου τρία κιλά γάλα, ένα κιλό πλιγούρι και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι.
1) Γλυκός: Ζεσταίνετε το γάλα με το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει και όταν αρχίσει να χοχλάζει ρίχνετε το πλιγούρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για να αρχίσει να πήζει. Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη να τελειώσει την δουλειά μόνη της. Μετά από κάποια ώρα το πλιγούρι θα έχει απορροφήσει όλη την υγρασία και θα έχει μετατραπεί σε μία σφιχτή μάζα. Αν χρειαστεί μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι.
2) Ξινός: Ζεσταίνετε λίγο το γάλα. Έπειτα διαλύστε μία κουταλιά γιαούρτι ή και όλο το κεσεδάκι. Φυσικά θα βάλετε γιαούρτι με πέτσα, όχι τα συνήθη άθλια σκευάσματα που λέγονται «τρόφιμο» ή «επιδόρπιο» γιαουρτιού.
Το γάλα θα κόψει γρήγορα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε να ξινίσει από μόνο του. Όσο περισσότερο το αφήσετε έτσι στην κατσαρόλα, τόσο περισσότερο θα ξινίζει.
Τα υπόλοιπα γίνονται όπως και στον γλυκό τραχανά.








Όταν όλα έχουν πήξει καλά, αδειάστε την μάζα του τραχανά επάνω σε ένα ταψί. Αν έχετε και σχάρα ακόμα καλύτερα γιατί θα στεγνώνει γρηγορότερα. Όσο ξεραίνεται η μάζα του τραχανά την σπάτε σε όλο και μικρότερα κομμάτια, μέχρι το σημείο που μπορείτε να τα τρίβετε για να διαλυθούν τελείως.







Αν έχετε μπαλκόνι τα βγάζετε και στον ήλιο (ακόμα και τον χειμερινό) για να στεγνώσουν γρηγορότερα. Η όλη διαδικασία δεν θα κρατήσει περισσότερο από 4 ή 5 ημέρες, ενώ ο κόπος είναι ελάχιστος. Αφήστε που θα κοκορεύεστε ότι τον παρασκευάσατε μόνοι σας!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

9 Φεβρουαρίου 2015

Κονσέρβες τομάτα για τεμπέληδες

Τώρα με τον Τσίπρα που θα πτωχεύσουμε και θα πεινάσουμε (κατά τους ειδήμονες των καναλιών προεκλογικά) μπορώ να κάνω την ανάρτηση για τις τεμπελο-κονσέρβες.
Είχα γράψει παλιότερα ότι για να κάνετε ντομάτα κονσέρβα αρκεί να βράσετε τις ντομάτες και να τις βάλετε καυτές μέσα σε γυάλινα που έχουν μπει για λίγο σε βραστό νερό. Διατηρούνται θαυμάσια χωρίς σουρώματα, αλάτια, λάδια, ξινά και ότι άλλη πατέντα κυκλοφοράει.
 
Η τελευταία κονσερβοποίηση που έκανα ήταν στα μέσα Οκτωβρίου. Μία από όλες τις κονσέρβες (αυτή με το σήμα στο καπάκι) ήταν πειραματική. Έβαλα μέσα την καυτή ντομάτα ΧΩΡΙΣ να απολυμάνω το βάζο και το καπάκι. Φυσικά και τα δύο ήταν καθαρά. Είχαν πλυθεί κάποτε, είχαν στεγνώσει και αποθηκεύτηκαν περιμένοντας την νέα κονσερβοποίηση.
Τελικά σήμερα (μετά από περίπου 3,5 μήνες) άνοιξα την κονσέρβα αυτή. Δεν είχε πάθει τίποτε και η τομάτα ήταν νόστιμη και μυρωδάτη.
Συμπέρασμα: δεν απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για την απολύμανση των βάζων. Αρκεί να είναι καθαρά, να τα γεμίσετε με καυτή ντομάτα και να τα κλείσετε αμέσως. Την υποτυπώδη απολύμανση που απαιτείται την επιτυγχάνει η θερμότητα της βραστής ντομάτας.
Να σας υπενθυμίσω επίσης ότι αν κάτι απροσδιόριστο πάει στραβά και κάποια κονσέρβα ξινίσει, δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Με το πρώτο βράσιμο η ξινίλα και η μυρωδιά της «χαλασμένης» ντομάτας εξαφανίζονται.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

20 Ιανουαρίου 2015

Οδηγός για ψηφοφόρους

Μπερδευτήκατε;
Δεν ξέρετε ποιόν σωτήρα να πρωτοψηφίσετε;
Τα φτύσατε με τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεν ξέρετε αν θα πεινάσουμε ή αν θα φάμε με χρυσά κουτάλια;
Η λύση βρέθηκε!!!
Ο παρακάτω οδηγός για ψηφοφόρους θα σας λύσει τα χέρια. Απαντήστε τις ερωτήσεις και βρείτε τυφλοσούρτη ποιο κόμμα σας ταιριάζει.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

11 Ιανουαρίου 2015

Το ρόφημα των φτωχών

???????????????????????????????Ή το ρόφημα των τσιγκούνηδων αν προτιμάτε! Κρατήστε τις φλούδες από τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα λεμόνια που καταναλώνετε στο σπίτι. Φυσικά πριν θα πρέπει να έχετε πλύνει τα φρούτα για να φύγουν τα διάφορα που υπάρχουν επάνω στην φλούδα, συνήθως κάποια ελαιώδη συντηρητικά, αν και αυτό συμβαίνει περισσότερο στα φρούτα εισαγωγής και όχι στα ντόπια φρέσκα. Αφήστε τις σε μία πιατέλα για να στεγνώνουν ή βάλτε τις στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να πιείτε ζεστό τσάι μπορείτε να βάλετε λίγες φλούδες στο κανονικό τσάι που πίνετε. Η δεύτερη μέθοδος είναι να βράσετε τις φλούδες μόνες τους. Προσθέτετε και λίγη κανέλα και θα έχετε ένα ελαφρύ τσάι με απαλό άρωμα. Και μάλιστα δωρεάν!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

6 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική περίοδος

Επ’ ευκαιρία της νέας τρομερής ευκαιρίας που έχουμε για να αλλάξουμε την πολιτική κατάσταση της χώρας και να φέρουμε «νέες» δυνάμεις στο πηδάλιο του ταλαίπωρου ελλαντιστάν, σας ξαναθυμίζω τρία βιντεάκια που είχα ανεβάσει παλιότερα στο YouTube.
Το πρώτο είναι για την οικονομική κρίση αφού Η λύση για την κρίση βρέθηκε
Το δεύτερο έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ και επερχόμενες εκλογές
Και το τρίτο έχει σχέση γενικά με την Προεκλογική εκστρατεία
Άντε! Κάντε μου κανένα κλικ στο γιουτιούμπι μήπως γίνω και εγώ διάσημος…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

3 Ιανουαρίου 2015

Συντήρηση αυγών

Τα αυγά είναι μία πολύ θρεπτική τροφή.
Είναι κρίμα που οι  φανατικοί θρησκευόμενοι της «υγιεινής διατροφής» τα έχουν δαιμονοποιήσει και τα αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ο λόγος της απαγόρευσης, εκτός του ότι είναι ζωικό προϊόν, είναι και το ότι περιέχουν στον κρόκο τους πολλή χοληστερίνη.
Βέβαια, τελευταία ακούγονται κάτι δειλές φωνές που μιλάνε για κάποιες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι η χοληστερίνη του αυγού ΔΕΝ απορροφάται από τον οργανισμό. Αλλά αν δεν το ξέρετε, το χειρότερο δηλητήριο που υπάρχει είναι οι ιδέες. Άπαξ και σου μπει μία ιδέα τελείωσες! Κανένας και τίποτε δεν πρόκειται ποτέ να σε κάνει να αλλάξεις αυτήν την ιδέα. Θα μείνει εκεί και θα σε δηλητηριάζει μέχρι να πεθάνεις.
Επιστρέφουνε όμως στα αυγά.
Μπορείτε να συντηρείτε βρασμένα αυγά στο ψυγείο και να τα έχετε έτοιμα κάθε στιγμή, όταν θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρο. Αν αφήσετε βρασμένο αυγό στο ψυγείο θα ξεφλουδίσει απίστευτα δύσκολα, επειδή θα ξεραθεί και θα αρχίσει να χαλάει μετά από κάποιες ημέρες (θα κιτρινίζει από το σημείο όπου υπάρχει ο θύλακας του αέρα.
Έτσι λοιπόν τα φυλάτε σε ένα τάπερ με νερό και πολύ-πολύ αλάτι.
Το αλάτι χρησιμεύει για να μην αναπτυχθούν μικροοργανισμοί στο νερό.
Το νερό από την μεριά του κάνει ενυδάτωση (!) στο τσόφλι του αυγού, το οποίο φεύγει εύκολα. Μάλιστα σε μερικά αυγά χωρίζει αμέσως μόλις το σπάσετε, όπως αυτό της φωτογραφίας.
Έτσι είτε σαν πρωινό, είτε σαν πρόχειρο κολατσιό, έχετε πάντοτε ετοιμοπαράδοτα και ετοιμοφάγωτα βραστά αυγά. Παρεμπιπτόντως μία κρητική συνταγή για τα βραστά αυγά είναι να τους βάλετε λάδι ρίγανη και ξύδι. Γίνονται νοστιμότατα.
Το μόνο «μειονέκτημα» της μεθόδου; Για κάποιον λόγο, μερικά παίρνουν ένα καφετί χρώμα στο ασπράδι τους, χωρίς κανενός είδους αλλοίωση.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »