Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Μετενσάρκωση

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.

27 Μαρτίου 2015

Εύκολος τραχανάς

Αν σας αρέσει ο τραχανάς μπορείτε να φτιάξετε δικό σας πολύ εύκολα και να μην αγοράζετε έτοιμους.
Μπορείτε να τον φτιάξετε γλυκό ή ξινό. Τα υλικά είναι στο περίπου τρία κιλά γάλα, ένα κιλό πλιγούρι και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι.
1) Γλυκός: Ζεσταίνετε το γάλα με το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει και όταν αρχίσει να χοχλάζει ρίχνετε το πλιγούρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για να αρχίσει να πήζει. Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη να τελειώσει την δουλειά μόνη της. Μετά από κάποια ώρα το πλιγούρι θα έχει απορροφήσει όλη την υγρασία και θα έχει μετατραπεί σε μία σφιχτή μάζα. Αν χρειαστεί μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι.
2) Ξινός: Ζεσταίνετε λίγο το γάλα. Έπειτα διαλύστε μία κουταλιά γιαούρτι ή και όλο το κεσεδάκι. Φυσικά θα βάλετε γιαούρτι με πέτσα, όχι τα συνήθη άθλια σκευάσματα που λέγονται «τρόφιμο» ή «επιδόρπιο» γιαουρτιού.
Το γάλα θα κόψει γρήγορα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε να ξινίσει από μόνο του. Όσο περισσότερο το αφήσετε έτσι στην κατσαρόλα, τόσο περισσότερο θα ξινίζει.
Τα υπόλοιπα γίνονται όπως και στον γλυκό τραχανά.








Όταν όλα έχουν πήξει καλά, αδειάστε την μάζα του τραχανά επάνω σε ένα ταψί. Αν έχετε και σχάρα ακόμα καλύτερα γιατί θα στεγνώνει γρηγορότερα. Όσο ξεραίνεται η μάζα του τραχανά την σπάτε σε όλο και μικρότερα κομμάτια, μέχρι το σημείο που μπορείτε να τα τρίβετε για να διαλυθούν τελείως.







Αν έχετε μπαλκόνι τα βγάζετε και στον ήλιο (ακόμα και τον χειμερινό) για να στεγνώσουν γρηγορότερα. Η όλη διαδικασία δεν θα κρατήσει περισσότερο από 4 ή 5 ημέρες, ενώ ο κόπος είναι ελάχιστος. Αφήστε που θα κοκορεύεστε ότι τον παρασκευάσατε μόνοι σας!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

9 Φεβρουαρίου 2015

Κονσέρβες τομάτα για τεμπέληδες

Τώρα με τον Τσίπρα που θα πτωχεύσουμε και θα πεινάσουμε (κατά τους ειδήμονες των καναλιών προεκλογικά) μπορώ να κάνω την ανάρτηση για τις τεμπελο-κονσέρβες.
Είχα γράψει παλιότερα ότι για να κάνετε ντομάτα κονσέρβα αρκεί να βράσετε τις ντομάτες και να τις βάλετε καυτές μέσα σε γυάλινα που έχουν μπει για λίγο σε βραστό νερό. Διατηρούνται θαυμάσια χωρίς σουρώματα, αλάτια, λάδια, ξινά και ότι άλλη πατέντα κυκλοφοράει.
 
Η τελευταία κονσερβοποίηση που έκανα ήταν στα μέσα Οκτωβρίου. Μία από όλες τις κονσέρβες (αυτή με το σήμα στο καπάκι) ήταν πειραματική. Έβαλα μέσα την καυτή ντομάτα ΧΩΡΙΣ να απολυμάνω το βάζο και το καπάκι. Φυσικά και τα δύο ήταν καθαρά. Είχαν πλυθεί κάποτε, είχαν στεγνώσει και αποθηκεύτηκαν περιμένοντας την νέα κονσερβοποίηση.
Τελικά σήμερα (μετά από περίπου 3,5 μήνες) άνοιξα την κονσέρβα αυτή. Δεν είχε πάθει τίποτε και η τομάτα ήταν νόστιμη και μυρωδάτη.
Συμπέρασμα: δεν απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για την απολύμανση των βάζων. Αρκεί να είναι καθαρά, να τα γεμίσετε με καυτή ντομάτα και να τα κλείσετε αμέσως. Την υποτυπώδη απολύμανση που απαιτείται την επιτυγχάνει η θερμότητα της βραστής ντομάτας.
Να σας υπενθυμίσω επίσης ότι αν κάτι απροσδιόριστο πάει στραβά και κάποια κονσέρβα ξινίσει, δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Με το πρώτο βράσιμο η ξινίλα και η μυρωδιά της «χαλασμένης» ντομάτας εξαφανίζονται.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

20 Ιανουαρίου 2015

Οδηγός για ψηφοφόρους

Μπερδευτήκατε;
Δεν ξέρετε ποιόν σωτήρα να πρωτοψηφίσετε;
Τα φτύσατε με τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεν ξέρετε αν θα πεινάσουμε ή αν θα φάμε με χρυσά κουτάλια;
Η λύση βρέθηκε!!!
Ο παρακάτω οδηγός για ψηφοφόρους θα σας λύσει τα χέρια. Απαντήστε τις ερωτήσεις και βρείτε τυφλοσούρτη ποιο κόμμα σας ταιριάζει.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

11 Ιανουαρίου 2015

Το ρόφημα των φτωχών

???????????????????????????????Ή το ρόφημα των τσιγκούνηδων αν προτιμάτε! Κρατήστε τις φλούδες από τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα λεμόνια που καταναλώνετε στο σπίτι. Φυσικά πριν θα πρέπει να έχετε πλύνει τα φρούτα για να φύγουν τα διάφορα που υπάρχουν επάνω στην φλούδα, συνήθως κάποια ελαιώδη συντηρητικά, αν και αυτό συμβαίνει περισσότερο στα φρούτα εισαγωγής και όχι στα ντόπια φρέσκα. Αφήστε τις σε μία πιατέλα για να στεγνώνουν ή βάλτε τις στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να πιείτε ζεστό τσάι μπορείτε να βάλετε λίγες φλούδες στο κανονικό τσάι που πίνετε. Η δεύτερη μέθοδος είναι να βράσετε τις φλούδες μόνες τους. Προσθέτετε και λίγη κανέλα και θα έχετε ένα ελαφρύ τσάι με απαλό άρωμα. Και μάλιστα δωρεάν!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

6 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική περίοδος

Επ’ ευκαιρία της νέας τρομερής ευκαιρίας που έχουμε για να αλλάξουμε την πολιτική κατάσταση της χώρας και να φέρουμε «νέες» δυνάμεις στο πηδάλιο του ταλαίπωρου ελλαντιστάν, σας ξαναθυμίζω τρία βιντεάκια που είχα ανεβάσει παλιότερα στο YouTube.
Το πρώτο είναι για την οικονομική κρίση αφού Η λύση για την κρίση βρέθηκε
Το δεύτερο έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ και επερχόμενες εκλογές
Και το τρίτο έχει σχέση γενικά με την Προεκλογική εκστρατεία
Άντε! Κάντε μου κανένα κλικ στο γιουτιούμπι μήπως γίνω και εγώ διάσημος…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

3 Ιανουαρίου 2015

Συντήρηση αυγών

Τα αυγά είναι μία πολύ θρεπτική τροφή.
Είναι κρίμα που οι  φανατικοί θρησκευόμενοι της «υγιεινής διατροφής» τα έχουν δαιμονοποιήσει και τα αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ο λόγος της απαγόρευσης, εκτός του ότι είναι ζωικό προϊόν, είναι και το ότι περιέχουν στον κρόκο τους πολλή χοληστερίνη.
Βέβαια, τελευταία ακούγονται κάτι δειλές φωνές που μιλάνε για κάποιες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι η χοληστερίνη του αυγού ΔΕΝ απορροφάται από τον οργανισμό. Αλλά αν δεν το ξέρετε, το χειρότερο δηλητήριο που υπάρχει είναι οι ιδέες. Άπαξ και σου μπει μία ιδέα τελείωσες! Κανένας και τίποτε δεν πρόκειται ποτέ να σε κάνει να αλλάξεις αυτήν την ιδέα. Θα μείνει εκεί και θα σε δηλητηριάζει μέχρι να πεθάνεις.
Επιστρέφουνε όμως στα αυγά.
Μπορείτε να συντηρείτε βρασμένα αυγά στο ψυγείο και να τα έχετε έτοιμα κάθε στιγμή, όταν θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρο. Αν αφήσετε βρασμένο αυγό στο ψυγείο θα ξεφλουδίσει απίστευτα δύσκολα, επειδή θα ξεραθεί και θα αρχίσει να χαλάει μετά από κάποιες ημέρες (θα κιτρινίζει από το σημείο όπου υπάρχει ο θύλακας του αέρα.
Έτσι λοιπόν τα φυλάτε σε ένα τάπερ με νερό και πολύ-πολύ αλάτι.
Το αλάτι χρησιμεύει για να μην αναπτυχθούν μικροοργανισμοί στο νερό.
Το νερό από την μεριά του κάνει ενυδάτωση (!) στο τσόφλι του αυγού, το οποίο φεύγει εύκολα. Μάλιστα σε μερικά αυγά χωρίζει αμέσως μόλις το σπάσετε, όπως αυτό της φωτογραφίας.
Έτσι είτε σαν πρωινό, είτε σαν πρόχειρο κολατσιό, έχετε πάντοτε ετοιμοπαράδοτα και ετοιμοφάγωτα βραστά αυγά. Παρεμπιπτόντως μία κρητική συνταγή για τα βραστά αυγά είναι να τους βάλετε λάδι ρίγανη και ξύδι. Γίνονται νοστιμότατα.
Το μόνο «μειονέκτημα» της μεθόδου; Για κάποιον λόγο, μερικά παίρνουν ένα καφετί χρώμα στο ασπράδι τους, χωρίς κανενός είδους αλλοίωση.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

31 Δεκεμβρίου 2014

Πολυκατοικίσια κάλαντα

Στην πολυκατοικία μας έχουμε έναν σκασμό πιτσιρίκια. Η χαρά του Ηρώδη ένα πράμα.
Κάθε χρόνο λένε τα κάλαντα σε όλα τα διαμερίσματα και φέτος αποφάσισα να τα ανεβάσω στο διαδίκτυο.
Λόγω προχωρημένου Αλτσχάιμερ, δεν έβαλα σωστά το βίντεο και «εφαγα» λίγο από την αρχή. Αλλά και έτσι καλά είναι.
Καλή χρονιά λοιπόν, ας ελπίσουμε χωρίς Τσίπρες, Βενιζέλους, Σαμαράδες και όλους αυτούς τους καλικατζαραίους της Ελληνικής Βουλής.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

21 Δεκεμβρίου 2014

Πώς να φαρδύνετε τα παπούτσια σας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα στενά παπούτσια το έχουν οι γυναίκες. Εκτός από την  καταστροφική (για τα γόνατα και την μέση ) συνήθεια να φοράνε τακούνια, αγοράζουν τα παπούτσια τους στενά.
Έτσι υποφέρουν φορώντας τα, αφού τα σκληρά και στενά παπούτσια (που είναι μεν της μόδας, αλλά δεν είναι για τα πόδια) τις χτυπάνε.
Εκτός από το να τα πάτε στον τσαγκάρη για να τα ανοίξει στο καλαπόδι, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας.

 1) Πάρτε ένα δύο φύλλα από εφημερίδα ή τα μεγάλα διαφημιστικά των υπεραγορών (σουπερμάρκετ στα νέα ελληνικά) και τσαλακώστε τα πρόχειρα σε «μασούρι».




 2) Βρέξτε εσωτερικά το παπούτσι στην περιοχή  που θέλει άνοιγμα, με νερό ή με οινόπνευμα.

3) Χώστε μέσα το χαρτί και αρχίστε να το συμπιέζετε με το χέρι από μία ξύλινη κουτάλα, ή με ότι άλλο σας βολεύει.



4) Το συμπιέζετε πολύ καλά και το αφήνετε όλο το βράδυ.
Το οινόπνευμα (ή το νερό) θα μαλακώσει το δέρμα, ενώ το χαρτί θα το κρατήσει τεντωμένο. Έτσι όταν το δέρμα στεγνώσει να έχει φαρδύνει ελαφρά. Το δοκιμάζετε και αν θέλει λίγο ακόμα επαναλαμβάνετε την διαδικασία.


Το δεύτερο μέρος του παπουτσιού που θέλει μαλάκωμα είναι τα σημείο στην φτέρνα.
Το χτυπάτε με κάτι βαρύ ή το τσακίζετε μερικές φορές με τα χέρια. Το δέρμα θα μαλακώσει. Θα μαλακώσει επίσης η χάρτινη ενίσχυση που υπάρχει «σάντουιτς» στο σημείο αυτό. Έτσι θα πάψει να σας χτυπάει. Το καλό με την δεύτερη μέθοδο είναι ότι μπορείτε να βγάλετε το παπούτσι και να το μαλακώσετε  επιτόπου, όταν αρχίσει να σας χτυπάει και πριν σας δημιουργήσει φουσκάλα.
Με αυτήν την μέθοδο, μαλάκωνα τις αρβύλες που φόραγα στο εργοστάσιο. Και αν το κόλπο έπιανε με τις αρβύλες, είναι προφανές ότι θα πιάσει και για κανονικά παπούτσια.








Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

20 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές για τις γιορτές

Έρχεται ο καινούριος χρόνος. Έτσι αποφάσισα να σας ευχηθώ για τις γιορτές με έναν αλλιώτικο τρόπο. Έχοντας την τύχη να ζήσω σε απλούστερες εποχές, όταν οι άνθρωποι έκαναν πραγματική παρέα, μιλούσαν μεταξύ τους και δεν επικοινωνούσαν μέσω κινητών θα σας γνωρίσω κάποια παλιά και προφανώς ξεχασμένα αστεία. Πρόκειται για τον αναγραμματισμό των λέξεων ώστε να βγαίνει ένα αστείο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα την ιταλίδα τραγουδίστρια Ραφαέλα Καρά την λέγαμε Καραέλα Ραφά.
Επειδή, παρά την λιτότητα, όλοι θα προσπαθήσουν να έχουν ένα πλούσιο τραπέζι αυτές τις ημέρες, σας παραθέτω κατάλογο με εδέσματα για να διαλέξετε.
Ολή σας κάρεξη

Κρεατικά:
Καπάκι αρναμά
Κοσκίνι κουνελιστό
Γαστρόλες στην μπρίζα
Μελινό με χοίρι
Στιφός λαγάδο
Πατάκι με αρνάτες στον φούρνο
Φιλερινά χοιτάκια
Σμυρνουκάκια σουτζέικα

Πουλερικά:
Κοτάτο λεπονόπουλο
Γεμιστούλα γαλοπή
Ψητόπουλο κοτό
Φούρνορας στον κόκο
Ριζόπουλο με κοτότο
Μουστόπουλο με κοτάρδα
Γιουβόπουλο με κοτέτσι

Ορεκτικά:
Τυρέτα με ομελί
Λουκαλέτα με ομένικα
Τηγάνες πατατητές
Σαλτσαρόνια με μάκα
Καρβάτες στα πάτουνα
Ογκρατόνια μακαρέν
Γέχανο λαμιστό με κιμάνικα και λουκά
Βρυξελάκια Λαχανών
Φουρνάτες πάτου

Ψάρια:
Σαρδές ψητέλες
Σκορδαλιάρος μπακαλιά
Γαρές ψητίδες
Άχνια μυδιστά
Σύδια μαγανάκι
Στιπιές σουφάδο

Γλυκά:
Σιρολόπιτα βασιπιαστή
Τραγανέδες κουραμπιοί
Μπισκίδες με σταφότα
Τσίζμα με κρεκέϊκ
Γεμίστι  τσουρεκό
Βουσκοτάκια μπιστύρου

Χριστά καλούγεννα, πόνια χρολά, και χρονισμένος ο νέος ευτύχης.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

17 Δεκεμβρίου 2014

Κόλπο για να πίνετε αρκετό νερό

Η ποσότητα του νερού που πρέπει να πιει κάποιος εξαρτάται από:
-Την ηλικία (οι γέροι χρειάζονται περισσότερο)
-Την εργασία (η βαριά δουλειά απαιτεί πιο πολύ νερό)
-Τα φαγητά που τρώει (τα κρέατα, τα λίπη και τα αλμυρά απαιτούν περισσότερο νερό)
-Την εποχή (τις ζεστές ημέρες η ανάγκη για νερό μεγαλώνει)
-Την προσωπική ιδιοσυγκρασία του οργανισμού του
Σε γενικές όμως γραμμές θα πρέπει να πίνει κανείς από ένα μέχρι δύο λίτρα νερό κάθε μέρα.

 Συνήθως πίνουμε νερό μόνο όταν διψάμε, αλλά ποτέ όσο είναι αναγκαίο.
Το νερό είναι «άνοστο» και ο περισσότερος κόσμος πίνει λιγότερο από το κανονικό, αφού δεν θέλει να πιει με το ζόρι.
Προσωπικά βρίσκομαι στην άκρη αυτής της κατηγορίας, αφού έχω την τάση να πίνω πολύ σπάνια νερό, και όταν πιω μου φαίνεται απωθητικά κρύο.
Έτσι εφάρμοσα το παρακάτω κόλπο:
Κάθε πρωί βάζω ένα μπουκάλι νερό (είναι περίπου ένα λίτρο) και το βράζω στην κατσαρόλα. Έπειτα προσθέτω κάποιο βότανο (διαφορετικό κάθε μέρα) και φτιάχνω ρόφημα. Ρίχνω έπειτα μέσα άλλο ένα μπουκάλι νερό, για να πέσει γρήγορα η θερμοκρασία και αδειάζω το τελικό μίγμα στα δύο μπουκάλια με ένα χωνί.
Έτσι έχω «με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια»:
Πρώτον πίνω κάθε μέρα δύο λίτρα νερό με άνεση, αφού έχει φύγει η «ανοστιά» του νερού.
Δεύτερον  πίνω βότανα σε καθημερινή βάση, ενώ πριν μπορεί να έπινα δύο ή τρία ποτήρια τον χρόνο.
Εφαρμόστε την μέθοδο, παίρνοντας μαζί σας κάθε ημέρα φρέσκα βότανα για να πίνετε στην δουλειά. Έτσι θα αποφύγετε τα ηλίθια τσάγια του εμπορίου, τους δήθεν χυμούς και όλα τα χημικά ποτά που διαφημίζονται σαν διασκέδαση και τρόπος ζωής. Αφήστε που θα κάνετε και οικονομία!!!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »