Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Μετενσάρκωση

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.

12 Αυγούστου 2016

Είναι σοβαρός λόγος αυτός;

Πέστε μου ειλικρινά ρε παιδιά.
Είναι σοβαρός λόγος να γκρινιάζει η γυναίκα μου επειδή τρώγω ένα-δυο ( άντε τρία τέσσερα) μικρά κομματάκια σκόρδο μαζί με το φαγητό;
Μα είναι;
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

6 Αυγούστου 2016

Εργατική κυβέρνηση

Είναι γεγονός ότι η σημερινή εθνοσωτήριος κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ορθοποδήσει η οικονομία της χώρας και να ανορθωθεί το καταρρακωμένο εθνικό φρόνημα .
Ο ρεπόρτερ του Μιχάληςμπλόγκ -για του λόγου το αληθές- έχει αποκλειστική φωτογραφία της κυβερνήσεως συσκεπτόμενης καλοκαιριάτικα στο υπουργικό συμβούλιο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

31 Ιουλίου 2016

Ψωμί για τεμπέληδες

Χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο ψωμί είναι το ζυμωτό και πρέπει να γίνεται με το χέρι. Οι αρτοπαρασκευαστές φτιάχνουν ψωμί, αλλά από ότι έχω ακούσει δεν είναι τόσο νόστιμο όσο αν γίνεται με το χέρι.
Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν καιρό να κάθονται να ζυμώνουν. Ή ίσως βαριούνται να το κάνουν. Εξάλλου πολλοί δεν έχουν και τα χέρια για κάτι τέτοιο. Μπορεί να πονάνε οι αρθρώσεις τους για διάφορους λόγους.
Μία μέση λύση (εγώ καί βαριέμαι καί πονάνε τα χέρια μου!) είναι η παρακάτω. Το ψωμί γίνεται αρκετά καλό, αν και έχει την τάση να βγάζει ψίχουλα, και θέλει πολύ χρόνο στην παρασκευή του. Ησυχάστε όμως. Εσείς θα ασχοληθείτε ελάχιστα. Περίπου δέκα λεπτά.
Χρησιμοποιώ Ζέα αλλά βάζω και άσπρο αλεύρι. Ο λόγος είναι ότι η σκέτη Ζέα δεν φουσκώνει πολύ (όπως και κάθε αλεύρι ολικής άλεσης). Μεγάλο μειονέκτημα αν σου αρέσουν οι βουτιές στην σάλτσα (κοινώς παπάρες!)
Μην ζητήσετε αναλογίες γιατί δεν υπάρχουν. Όλα τα κάνω με το μάτι και κατά την όρεξη που έχω. Εσείς μπορείτε να φτιάξετε το ψωμί σας με όποια υλικά σας αρέσει.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύω το αλεύρι Ζέας μαζί με λίγη ξηρή μαγιά και φτιάχνω πηχτό κουρκούτι. Το αφήνω σκεπασμένο μέχρι την άλλη μέρα. Όλη η μάζα τώρα έχει υποστεί ζύμωση από την ελάχιστη ξηρή μαγιά που έριξα. Οι μύκητες της μαγιάς έκαναν ουσιαστικά την δουλειά που θα έκανα εγώ ζυμώνοντας με το χέρι.
Τώρα συμπληρώνω λάδι, αλάτι και λίγη ζάχαρη. Τα πλάθω όλα μαζί συμπληρώνοντας άσπρο αλεύρι μέχρι να γίνουν ζύμη. Τα χωρίζω σε φορμάκια ενώ άλλες φορές βάζω όλη την ζύμη μαζί.
Κόλπο 1: Τώρα το καλοκαίρι τα βγάζω στον ήλιο σκεπάζοντάς τα με μία λεκάνη. Έτσι ζεσταίνονται και φουσκώνουν ευκολότερα.
Κόλπο 2: Αν θέλετε να φουσκώσει  περισσότερο ή πιο γρήγορα συμπληρώστε κατά το πλάσιμο μαγιά.
Το βάζετε στον φούρνο και είναι έτοιμο για μασαμπούκες! Προσοχή όμως γιατί δημιουργούνται και προκοίλια…




Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

24 Ιουλίου 2016

Εύκολο γέμισμα βάζου

Τώρα το καλοκαίρι είναι περίοδος για μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού.
Κόψτε ένα χωνί αφήνοντας πολύ μεγάλη τρύπα. Θα περνάνε μαρμελάδες και μεγάλα κομμάτια με ευκολία. Έτσι μπορείτε να γεμίζετε με ευκολία τα βάζα χωρίς να γεμίζει ο τόπος σταγόνες ούτε να λερώνετε τα βάζα από την έξω μεριά.
Στο βίντεο το γλυκό είναι ψιλοκομμένο και χρησιμοποίησα ένα χωνί που είχα για άλλη δουλειά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

10 Ιουλίου 2016

Ανέξοδο γλυκό

Αν φτιάξατε το γλυκό λεμόνι που είχα αναρτήσει, θα σας έχει περισσέψει πολύ σιρόπι. Αλλά και απλά αν έχετε σιρόπι από άλλα γλυκά, μπορείτε να φτιάξετε νέο γλυκό χωρίς άλλα έξοδα.
Κρατήστε τις φλούδες από τα γκρέιπ-φρουτ και τα πορτοκάλια που στύβετε για χυμό. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και φυλάξτε τις στην κατάψυξη. Όταν θα έχετε το επιθυμητό βάρος βάλτε τις στην κατσαρόλα μαζί με το παλιό σιρόπι και βράστε τις για να δέσει και πάλι το σιρόπι.
Η κατάψυξη μαλακώνει την φλούδα και δεν χρειάζεται πάρα πολύ βράσιμο.
Αν φτιάξετε φρέσκες φλούδες βάλτε τις να πάρουν μία βράση και δέστε το σιρόπι την άλλη μέρα για να τους δώσετε χρόνο να μαλακώσουν.
Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές. Καθώς η κατάψυξη δίνει μια περίεργη ζελατινώδη υφή στις φλούδες, αντίθετα με το απλό βράσιμο που τις κάνει πιο τραγανές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

21 Ιουνίου 2016

Διαμαρτυρία αναξιοπαθούντων

Με τα οικονομικά πράγματα να σφίγγουν συνεχώς, και την ΕΕ που θα μας σώσει (κατά πως λένε οι πολιτικοί και οικονομικοί φωστήρες) να διαλύεται, πολλοί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.
Και όταν βλέπουν μερικούς προνομιούχους να καλοπερνάνε δεν μπορούν παρά να διαμαρτυρηθούν μέσα από μία αυθόρμητη συγκέντρωση.
Ορίστε ένα μικρό βίντεο από τις διαμαρτυρίες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

18 Ιουνίου 2016

Γλυκό λεμόνι για τεμπέληδες

Όπως λέει και η παροιμία «ένα γλυκό κουταλιού την ημέρα την Μέρκελ την κάνει πέρα».
Πάρτε μία ποσότητα λεμόνια. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε στην κατσαρόλα. Να έχετε υπόψιν σας ότι θα χρειαστείτε τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης, επειδή θα βγάλουν πολύ χυμό. Αδειάστε και την ζάχαρη, βάλτε τα να βράσουν λίγο και την άλλη μέρα δέστε το γλυκό σας.
Θα φτιάξετε ένα νόστιμο γλυκό με ιδιάζουσα ξινο-πικρόγλυκη γεύση. Όσο πιο μικρά θα είναι τα κομμάτια του λεμονιού τόσο πιο μαλακά θα γίνονται.
Όπως θα είναι καυτό το γλυκό σας, βάλτε το σε καθαρά βάζα. Και μόνο το ότι είναι καυτό τα αποστειρώνει (εφόσον φυσικά δεν έχουν τα χάλια τους!)
Το περισσευούμενο σιρόπι το φυλάτε σε διαφορετικά βάζα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
1) Για παρασκευή άλλου γλυκού.
2) Σαν «μέλι» για το γιαούρτι σας
3) Σαν «μέλι» για το πρωινό ψωμί με το βούτυρο.
4) Για να φτιάξετε ροσόλι ρίχνοντας (πειραματιζόμενοι) κονιάκ ή τσίπουρο.
Καλή επιτυχία (και καλές μάσες) λοιπόν.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

16 Ιουνίου 2016

Η εκπαίδευση του καρχαρία

Πιάσανε λέει κάπου στην Χαλκίδα έναν καρχαρία μήκους τεσσάρων μέτρων. Χαράς ευαγγέλια για τον ψαρά που θα πουλήσει κοντά δύο τόνους κρέας.
Το περιστατικό μου θύμισε ένα αρκετά παλιό ανέκδοτο, στο οποίο ο καρχαρίας τρώει τον άνθρωπο:
Ο μπαμπάς καρχαρίας εκπαιδεύει τον γιό του πώς να τρώει ανθρώπους.
-Λοιπόν ορμάς επάνω στον άνθρωπο με ανοιχτό στόμα. Μόλις είσαι έτοιμος να τον δαγκώσεις, στρίβεις και απομακρύνεσαι. Μετά κάνεις μία μεγάλη γύρα και επιστρέφεις. Του ξαναορμάς με ανοιχτό το στόμα και πάλι την τελευταία στιγμή φεύγεις. Μετά ξανακάνεις…
-Έλα ρε πατέρα, τον κόβει ο γιός του. Αυτό είναι πολύ κουραστικό. Γιατί να μην τον φάω αμέσως;
Και ο μπαμπάς καρχαρίας:
-Ε, τι να σου πω. Αν βαριέσαι τόσο τότε φάτον με τα σκ@τά!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

12 Ιουνίου 2016

Απαλλαγείτε από την γκρίνια

Βέβαια έχετε κάθε δικαίωμα να είσαστε γκρινιάρηδες με την σημερινή κατάσταση στο Ελλαδιστάν. Ας προσέχατε όμως με αυτούς που ψηφίζετε κάθε φορά για να σας «σώσουν».
Εκείνο που τελικά έχει σημασία είναι ότι πρέπει να αλλάξει η διάθεσή σας. Για αυτό ανεβάζω αυτές τις εικόνες.
Επιπλέον θα ήθελα να σας πω ότι ξέρω δέκα λεπτομέρειες για εσάς:
1) Διαβάζετε την ανάρτηση αυτήν την στιγμή.
2) Είσαστε στο ίντερνετ.
3) Δεν μπορείτε να πείτε το γράμμα «Π» χωρίς να χωρίσετε τα χείλια σας.
4) Μόλις τώρα προσπαθήσατε να το κάνετε.
6) Τώρα γελάτε με τον εαυτό σας.
7) Χαμογελάτε μεν, αλλά ξεχάσατε να διαβάσετε το 5.
8) Μόλις ψάξατε να δείτε αν υπάρχει το 5.
9) Γελάτε με αυτό, αφού τελικά δεν είσαστε τόσο γκρινιάρηδες όσο πιστεύετε.
10) Τώρα σκέφτεστε μα κάνετε προώθηση την ανάρτηση για να την πατήσουν και άλλοι. Άντε γρήγορα για να πάρω και κανένα κλικ με τόσο κόπο που έκανα.
Μάθετε κάθε μέρα να περνάτε μια υπέροχη μέρα όσο και αν προσπαθεί η Μέρκελ για το αντίθετο.
Και μην διαμαρτύρεστε επειδή γερνάτε. Αυτό είναι ένα προνόμιο που πολλοί δεν το έχουν.
















Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »