Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Μετενσάρκωση

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.

14 Φεβρουαρίου 2018

Περί κρομμύου μαγειρικής

Τά μύδια (κατεψυγμένα) ἔχουν ἀρχίσει νά βράζουνε μαζί μέ ὅλα τά ὑλικά καί τήν φέτα.
Ἐκεῖνο πού θέλω νά τονίσω δέν φαίνεται ἐδῶ. Εἶναι τό κρεμμύδι, τό ὁποῖον ὡς εἴθισται, τό τσιγαρίζουμε πρῶτα. Ἐδῶ ὑπάρχει ἕνα μειονέκτημα. Ἄν τό ἀφήσετε ἀτσιγάριστο τό φαγητό γίνεται νερουλό καί βρίσκετε μέσα μεγάλα κομμάτια κρεμμύδι (προσωπικά τό βραστό κρεμμύδι δέν μοῦ ἀρέσει γιατί κρατάει κάποια μυρωδιά θείου.

Ἄν τό τσιγαρίσετε κάνει νόστιμο τό φαγητό, ἀλλά ταυτόχρονα τό βαραίνει.

Ἔτσι ἐγώ ἔχω διαλέξει τόν μεσαῖο δρόμο. Ψιλοκόβω τό κρεμμύδι καί τό βάζω νά τσιγαριστεῖ σέ σιγανή φωτιά. Ἄν τό σκεπάσετε κιόλας θά βράζει γιά ἀρκετή ὥρα μέ τό νερό πού βγάζει. Ὅταν μαραθεῖ καλά βάζω τά ὑπόλοιπα ὑλικά.

Μέ αὐτόν τόν τρόπο τό φαγητό παίρνει τήν νοστιμιά τοῦ τσιγαριστοῦ, χυλώνει τό ζουμί χωρίς νά βάζετε μέσα ἀλεύρι καί ταυτόχρονα δέν γίνεται τόσο βαρύ ὅσο ὅταν τό τσιγάρισμα γίνει σέ δυνατή φωτιά, γιατί ἀποφεύγετε νά τό κάψετε καί νά μαυρίσει.

Τό μόνο μειονέκτημα εἶναι ὅτι πρέπει νά ἀφιερώσετε πολύ ὥρα στό τσιγάρισμα.

Άντε και καλούς μπούκους (μπουκιές) όπως λένε και στο χωριό μου.

1 σχόλιο:

  1. Τρελλαίνομαι για μύδια! Είναι από τα πιο ωραία θαλασσινά!
    Δεν ξέρω αν σου πέτυχε πάντως στην φωτό φαίνεται πολύ λαχταριστό!
    Καλό μήνα Μιχάλη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή