Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Μετενσάρκωση

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.

27 Αυγούστου 2016

Γλυκό πορτοκάλι για τεμπέληδες

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάνουν τόση φασαρία να ξύνουν την φλούδα του πορτοκαλιού, να την κόβουν σε συμμετρικά κομμάτια, να την κρατάνε τυλιγμένη με την οδοντογλυφίδα και να κάνουν τόση φασαρία για να φτιάξουν γλυκό.
Πάρτε πορτοκάλια με παχιά φλούδα.
Ξύστε ελαφριά την φλούδα στον τρίφτη. Αν δεν την ξύσετε καθόλου θα παραμείνει πολύ σκληρή.
Το ξύσμα είτε το κρατάτε για αρωματικό στην κατάψυξη είτε το βάζετε μέσα στο γλυκό. Στην δεύτερη περίπτωση το γλυκό θα γίνει πιο σκούρο.
Κόψτε τα πορτοκάλια στην μέση και κάθε κομμάτι στα τέσσερα.
Από εκεί και μετά ακολουθήστε την κανονική συνταγή.
Το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω. Ούτε βρασίματα, ούτε κρύα νερά και άλλες περίεργες διαδικασίες για να βγάλετε ένα γλυκό που απλά φαίνεται ωραίο στο μάτι.
Δοκιμάστε το και καλή σας όρεξη! Φυσικά η συνταγή ισχύει για όλα τα εσπεριδοειδή.
Ά, και μην ξεχάσετε να πείτε στον Σόιμπλε να πάει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Γλυκό πορτοκάλι για τεμπέληδες

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάνουν τόση φασαρία να ξύνουν την φλούδα του πορτοκαλιού, να την κόβουν σε συμμετρικά κομμάτια, να την κρατάνε τυλιγμένη με την οδοντογλυφίδα και να κάνουν τόση φασαρία για να φτιάξουν γλυκό.
Τώρα που είναι και η εποχή τους, πάρτε πορτοκάλια με παχιά φλούδα.
Ξύστε ελαφριά την φλούδα στον τρίφτη. Αν δεν την ξύσετε καθόλου θα παραμείνει πολύ σκληρή.
Το ξύσμα είτε το κρατάτε για αρωματικό στην κατάψυξη είτε το βάζετε μέσα στο γλυκό. Στην δεύτερη περίπτωση το γλυκό θα γίνει πιο σκούρο.
Κόψτε τα πορτοκάλια στην μέση και κάθε κομμάτι στα τέσσερα.
Από εκεί και μετά ακολουθήστε την κανονική συνταγή.
Το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω. Ούτε βρασίματα, ούτε κρύα νερά και άλλες περίεργες διαδικασίες για να βγάλετε ένα γλυκό που απλά φαίνεται ωραίο στο μάτι.
Δοκιμάστε το και καλή σας όρεξη! Φυσικά η συνταγή ισχύει για όλα τα εσπεριδοειδή.
Ά, και μην ξεχάσετε να πείτε στον Σόιμπλε να πάει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

14 Αυγούστου 2016

Μπάμιες για τεμπέληδες

Πάω στοίχημα ότι αποφεύγετε τις μπάμιες επειδή έχουν δύο προβλήματα:
Πρώτον θέλουν ένα κουραστικό και πολύωρο «ψείρισμα» για να κόψετε τα κοτσανάκια.
Δεύτερον βγάζουν «σάλια», από τα οποία είναι δύσκολο να απαλλαγείτε.
Ορίστε τι πρέπει να κάνετε:
Πρώτο βήμα: Βάλτε τις μπάμιες στην κατάψυξη. Ο πάγος «σπάει την κυτταρική δομή και θα κάνει τα κοτσανάκια μαλακότερα. Όταν μαγειρευτούν θα είναι τραγανά, τουλάχιστον τα περισσότερα. Αν βρείτε και μερικά σκληρά δεν θα χαλάσει και ο κόσμος αν μασήσετε κάτι σκληρότερο από νερό όπως κάνετε συνήθως.
Δεύτερο βήμα: Όταν ξεπαγώσετε τις μπάμιες ένα σημαντικό ποσό από τα σάλια θα φύγουν στο ξέπλυμα.
Τρίτο βήμα: Είτε βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη είτε όχι λιώστε στο μπλέντερ μπόλικη ντομάτα και μπόλικο κρεμμύδι. Αδειάστε το στις μπάμιες και ανακατέψτε τις καλά να σκεπαστούν παντού. Έπειτα αφήστε τις στον ήλιο για αρκετή ώρα ή και ώρες αν δεν έχετε πρόβλημα χρόνου. Το «μπάνιο» στην ντομάτα και το κρεμμύδι σε συνδυασμό με την ηλιοθεραπεία εξαφανίζει κυριολεκτικά τα σάλια.
Τέταρτο βήμα: Μαγειρέψτε τις στην κατσαρόλα ή στο ταψί, σκέτες ή με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι κλπ. Προσθέστε τα μυρωδικά που προτιμάτε.
Δεν χρειάζεται να παιδεύεστε με καθαρίσματα, τσιγαρίσματα και άλλα περίτεχνα κόλπα που ίσως αναφέρονται στους οδηγούς μαγειρικής.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

12 Αυγούστου 2016

Είναι σοβαρός λόγος αυτός;

Πέστε μου ειλικρινά ρε παιδιά.
Είναι σοβαρός λόγος να γκρινιάζει η γυναίκα μου επειδή τρώγω ένα-δυο ( άντε τρία τέσσερα) μικρά κομματάκια σκόρδο μαζί με το φαγητό;
Μα είναι;
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

6 Αυγούστου 2016

Εργατική κυβέρνηση

Είναι γεγονός ότι η σημερινή εθνοσωτήριος κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ορθοποδήσει η οικονομία της χώρας και να ανορθωθεί το καταρρακωμένο εθνικό φρόνημα .
Ο ρεπόρτερ του Μιχάληςμπλόγκ -για του λόγου το αληθές- έχει αποκλειστική φωτογραφία της κυβερνήσεως συσκεπτόμενης καλοκαιριάτικα στο υπουργικό συμβούλιο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

31 Ιουλίου 2016

Ψωμί για τεμπέληδες

Χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο ψωμί είναι το ζυμωτό και πρέπει να γίνεται με το χέρι. Οι αρτοπαρασκευαστές φτιάχνουν ψωμί, αλλά από ότι έχω ακούσει δεν είναι τόσο νόστιμο όσο αν γίνεται με το χέρι.
Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν καιρό να κάθονται να ζυμώνουν. Ή ίσως βαριούνται να το κάνουν. Εξάλλου πολλοί δεν έχουν και τα χέρια για κάτι τέτοιο. Μπορεί να πονάνε οι αρθρώσεις τους για διάφορους λόγους.
Μία μέση λύση (εγώ καί βαριέμαι καί πονάνε τα χέρια μου!) είναι η παρακάτω. Το ψωμί γίνεται αρκετά καλό, αν και έχει την τάση να βγάζει ψίχουλα, και θέλει πολύ χρόνο στην παρασκευή του. Ησυχάστε όμως. Εσείς θα ασχοληθείτε ελάχιστα. Περίπου δέκα λεπτά.
Χρησιμοποιώ Ζέα αλλά βάζω και άσπρο αλεύρι. Ο λόγος είναι ότι η σκέτη Ζέα δεν φουσκώνει πολύ (όπως και κάθε αλεύρι ολικής άλεσης). Μεγάλο μειονέκτημα αν σου αρέσουν οι βουτιές στην σάλτσα (κοινώς παπάρες!)
Μην ζητήσετε αναλογίες γιατί δεν υπάρχουν. Όλα τα κάνω με το μάτι και κατά την όρεξη που έχω. Εσείς μπορείτε να φτιάξετε το ψωμί σας με όποια υλικά σας αρέσει.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύω το αλεύρι Ζέας μαζί με λίγη ξηρή μαγιά και φτιάχνω πηχτό κουρκούτι. Το αφήνω σκεπασμένο μέχρι την άλλη μέρα. Όλη η μάζα τώρα έχει υποστεί ζύμωση από την ελάχιστη ξηρή μαγιά που έριξα. Οι μύκητες της μαγιάς έκαναν ουσιαστικά την δουλειά που θα έκανα εγώ ζυμώνοντας με το χέρι.
Τώρα συμπληρώνω λάδι, αλάτι και λίγη ζάχαρη. Τα πλάθω όλα μαζί συμπληρώνοντας άσπρο αλεύρι μέχρι να γίνουν ζύμη. Τα χωρίζω σε φορμάκια ενώ άλλες φορές βάζω όλη την ζύμη μαζί.
Κόλπο 1: Τώρα το καλοκαίρι τα βγάζω στον ήλιο σκεπάζοντάς τα με μία λεκάνη. Έτσι ζεσταίνονται και φουσκώνουν ευκολότερα.
Κόλπο 2: Αν θέλετε να φουσκώσει  περισσότερο ή πιο γρήγορα συμπληρώστε κατά το πλάσιμο μαγιά.
Το βάζετε στον φούρνο και είναι έτοιμο για μασαμπούκες! Προσοχή όμως γιατί δημιουργούνται και προκοίλια…




Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

24 Ιουλίου 2016

Εύκολο γέμισμα βάζου

Τώρα το καλοκαίρι είναι περίοδος για μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού.
Κόψτε ένα χωνί αφήνοντας πολύ μεγάλη τρύπα. Θα περνάνε μαρμελάδες και μεγάλα κομμάτια με ευκολία. Έτσι μπορείτε να γεμίζετε με ευκολία τα βάζα χωρίς να γεμίζει ο τόπος σταγόνες ούτε να λερώνετε τα βάζα από την έξω μεριά.
Στο βίντεο το γλυκό είναι ψιλοκομμένο και χρησιμοποίησα ένα χωνί που είχα για άλλη δουλειά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

10 Ιουλίου 2016

Ανέξοδο γλυκό

Αν φτιάξατε το γλυκό λεμόνι που είχα αναρτήσει, θα σας έχει περισσέψει πολύ σιρόπι. Αλλά και απλά αν έχετε σιρόπι από άλλα γλυκά, μπορείτε να φτιάξετε νέο γλυκό χωρίς άλλα έξοδα.
Κρατήστε τις φλούδες από τα γκρέιπ-φρουτ και τα πορτοκάλια που στύβετε για χυμό. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και φυλάξτε τις στην κατάψυξη. Όταν θα έχετε το επιθυμητό βάρος βάλτε τις στην κατσαρόλα μαζί με το παλιό σιρόπι και βράστε τις για να δέσει και πάλι το σιρόπι.
Η κατάψυξη μαλακώνει την φλούδα και δεν χρειάζεται πάρα πολύ βράσιμο.
Αν φτιάξετε φρέσκες φλούδες βάλτε τις να πάρουν μία βράση και δέστε το σιρόπι την άλλη μέρα για να τους δώσετε χρόνο να μαλακώσουν.
Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές. Καθώς η κατάψυξη δίνει μια περίεργη ζελατινώδη υφή στις φλούδες, αντίθετα με το απλό βράσιμο που τις κάνει πιο τραγανές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

21 Ιουνίου 2016

Διαμαρτυρία αναξιοπαθούντων

Με τα οικονομικά πράγματα να σφίγγουν συνεχώς, και την ΕΕ που θα μας σώσει (κατά πως λένε οι πολιτικοί και οικονομικοί φωστήρες) να διαλύεται, πολλοί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.
Και όταν βλέπουν μερικούς προνομιούχους να καλοπερνάνε δεν μπορούν παρά να διαμαρτυρηθούν μέσα από μία αυθόρμητη συγκέντρωση.
Ορίστε ένα μικρό βίντεο από τις διαμαρτυρίες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »