Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Μετενσάρκωση

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.

17 Δεκεμβρίου 2014

Κόλπο για να πίνετε αρκετό νερό

Η ποσότητα του νερού που πρέπει να πιει κάποιος εξαρτάται από:
-Την ηλικία (οι γέροι χρειάζονται περισσότερο)
-Την εργασία (η βαριά δουλειά απαιτεί πιο πολύ νερό)
-Τα φαγητά που τρώει (τα κρέατα, τα λίπη και τα αλμυρά απαιτούν περισσότερο νερό)
-Την εποχή (τις ζεστές ημέρες η ανάγκη για νερό μεγαλώνει)
-Την προσωπική ιδιοσυγκρασία του οργανισμού του
Σε γενικές όμως γραμμές θα πρέπει να πίνει κανείς από ένα μέχρι δύο λίτρα νερό κάθε μέρα.

 Συνήθως πίνουμε νερό μόνο όταν διψάμε, αλλά ποτέ όσο είναι αναγκαίο.
Το νερό είναι «άνοστο» και ο περισσότερος κόσμος πίνει λιγότερο από το κανονικό, αφού δεν θέλει να πιει με το ζόρι.
Προσωπικά βρίσκομαι στην άκρη αυτής της κατηγορίας, αφού έχω την τάση να πίνω πολύ σπάνια νερό, και όταν πιω μου φαίνεται απωθητικά κρύο.
Έτσι εφάρμοσα το παρακάτω κόλπο:
Κάθε πρωί βάζω ένα μπουκάλι νερό (είναι περίπου ένα λίτρο) και το βράζω στην κατσαρόλα. Έπειτα προσθέτω κάποιο βότανο (διαφορετικό κάθε μέρα) και φτιάχνω ρόφημα. Ρίχνω έπειτα μέσα άλλο ένα μπουκάλι νερό, για να πέσει γρήγορα η θερμοκρασία και αδειάζω το τελικό μίγμα στα δύο μπουκάλια με ένα χωνί.
Έτσι έχω «με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια»:
Πρώτον πίνω κάθε μέρα δύο λίτρα νερό με άνεση, αφού έχει φύγει η «ανοστιά» του νερού.
Δεύτερον  πίνω βότανα σε καθημερινή βάση, ενώ πριν μπορεί να έπινα δύο ή τρία ποτήρια τον χρόνο.
Εφαρμόστε την μέθοδο, παίρνοντας μαζί σας κάθε ημέρα φρέσκα βότανα για να πίνετε στην δουλειά. Έτσι θα αποφύγετε τα ηλίθια τσάγια του εμπορίου, τους δήθεν χυμούς και όλα τα χημικά ποτά που διαφημίζονται σαν διασκέδαση και τρόπος ζωής. Αφήστε που θα κάνετε και οικονομία!!!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

6 Δεκεμβρίου 2014

Κόλπο για τους κωδικούς

Σε όλους είναι γνωστό το πρόβλημα με τους κωδικούς που για λόγους ηλίθιας ασφάλειας. ο υπολογιστής εμφανίζει τον κωδικό που γράφετε με τελίτσες. Πολλές φορές γράφετε κατά λάθος άλλο γράμμα και δεν μπορείτε να μπείτε εκεί που θέλετε. Βέβαια υπάρχουν πρόσθετα εμφανίζουν τι πληκτρολογείτε, αλλά ένα απλό κόλπο για να γράφετε σωστά τον κωδικό είναι το παρακάτω:
Γράφετε στο ταμπελάκι του User Name τον κωδικό και μετά τον κάνετε αποκοπή και επικόλληση στο τεμπελάκι του Password.
Μερικά σάιτ δεν δέχονται επικόλληση από το ποντίκι, αλλά δέχονται επικόλληση από την συντόμευση του πληκτρολογίου.
Από τότε που το εφάρμοσα αυτό έχω ησυχάσει.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Ταΐζοντας το σπουργίτι

Κάνοντας βόλτα, ανακαλύψαμε στην Ερμού, κοντά στην πλατεία στο Μοναστηράκι, ότι άνοιξε φαγάδικο ο Σάββας. Επειδή έχει ωραία κεμπάπ κάτσαμε για μία μερίδα. Μέσα είχε ωραία διακόσμηση, αλλά και έναν περίεργο υπάλληλο. Ένας σπουργίτης πέταγε εδώ και εκεί, ερχόταν κοντά και κοιτούσε περιμένοντας. Μόλις του έριχνες ψίχουλο το άρπαζε αμέσως. Μάλιστα αν καθυστερούσες πολύ σφύριζε διαμαρτυρόμενος! Δυστυχώς αυτό το έκανε όταν σταμάτησα να τον τραβάω βίντεο…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

21 Νοεμβρίου 2014

Σπιτική μερέντα


Μπορείτε να ταΐζετε τα παιδιά σας με βιομηχανικά προϊόντα πατημένα με τρανς-λιπαρά, χρώματα, συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, γαλακτοματοποιητές και μπόλικη κάτασπρη -καταστροφική για την υγεία-  ζάχαρη.
Μπορείτε όμως να κάνετε και έναν μικρό κόπο και μέσα σε μια-δυο ώρες να τους φτιάξετε μερέντα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με υγιεινά προϊόντα.
Τα υλικά που έβαλα είναι:
-Πέντε κουτιά κακάο ΧΩΡΙΣ ζάχαρη (χρησιμοποιώ της ΙΟΝ).
-200 γραμμάρια ελαιόλαδο
-200 γραμμάρια φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο
-500 γραμμάρια μέλι
-900 γραμμάρια (ένα πλαστικό δοχείο) ταχίνι
Ανακατεύω το λάδι, το βούτυρο και λίγο-λίγο το κακάο.











Συμπληρώνω το ταχίνι και ανακατεύω καλά. Έπειτα τα αφήνω λίγη ώρα για να «λαδώσουν» τυχόν σβολαράκια κακάου.
Συμπληρώνω το μέλι και ανακατεύω και πάλι καλά.
Το πόσο πηχτό θα είναι το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ποσότητα του μελιού. Αν βάλετε περισσότερο, το ταχίνι θα πήξει πιο πολύ. Αν το θέλετε πιο γλυκό αλλά αραιότερο συμπληρώστε λάδι. Αν βάλετε λίγο νερό, το ταχίνι θα πήξει πολύ και το αποτέλεσμα θα μοιάζει με χαλβά. Επιπλέον δεν μυρίζει καθόλου βούτυρο.
Από ότι καταλαβαίνω θα μπορούσατε να συμπληρώσετε λίγο άρωμα βανίλια ή και αποβουτυρωμένο γάλα.
Πειραματιστείτε με τις ποσότητες. Αν και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο (και πραγματικά υγιεινό) αν δεν αρέσει στα παιδιά σας, δεν πειράζει.
Θα θυσιαστείτε εσείς!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

8 Νοεμβρίου 2014

Το ζεστό ρόφημα της λιτότητας

Στο βράσιμο των ζυμαρικών πρέπει να ρίχνετε αλάτι για να μην φεύγουν κάποια θρεπτικά συστατικά στο νερό. Και αν προσέξει το νερό θολώνει και βγαίνει λίγο πηχτό. Μάλιστα, αν παρατηρήσετε, κάποια είδη φτιάχνουν πηχτό ζουμί. Και αν δεν βάλετε πάρα πολύ νερό όπως προτείνεται συνήθως, τότε θα φτιάξετε έναν νόστιμο πηχτό ζωμό.
Αν όπως είπα σε προηγούμενη καταχώρηση ρίξετε και λίγη ρίγανη το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ νόστιμο. Σουρώστε το νερό σε μία άλλη κατσαρόλα ή βράστε τα ζυμαρικά σας σε τρυπητό.
Το πίνετε  χλιαρό, ζεστό ή καυτό ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και την διάθεσή σας. Σας ζεσταίνει και σας χορταίνει ταυτόχρονα.
Πειραματιστείτε με τις ποσότητες νερού, αλατιού και ρίγανης, καθώς και με το είδος του ζυμαρικού, για να φτιάξετε το «τσάι» που προτιμάτε.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

2 Νοεμβρίου 2014

Αρωματισμένα μακαρόνια

Τα μακαρόνια σας θα αρωματιστούν, αν την τελευταία στιγμή που θα τα βγάλετε ρίξετε λίγη ρίγανη. Δεν πρέπει να βάλετε πολλή ούτε να την αφήσετε να βράσει πολύ, γιατί θα δώσει μία γεύση πικρίλας που ίσως να μην σας αρέσει.
Μπορείτε επίσης να τα βράσετε στην κατσαρόλα όπου έχετε φτιάξει την σάλτσα σας. Θα «λερωθούν» με το λίγο λάδι και τα κομματάκια που κόλλησαν στην κατσαρόλα κατά το ψήσιμο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

26 Οκτωβρίου 2014

Οικονομία στην φέτα

Συνήθως όλοι κόβουν το κομμάτι της φέτας που θα χρησιμοποιήσουν μέσα στην άλμη. Όταν τελειώσει η φέτα συνήθως η άλμη πετιέται ή χρησιμοποιείται ακόμη μία δύο φορές. Έτσι κι αλλιώς όμως στο τέλος θα την πετάξετε.
Τότε φροντίστε να σουρώσετε την άλμη. Στο σουρωτήρι θα μείνει μία σημαντική ποσότητα από τρίμματα που διαφορετικά καταλήγουν στην αποχέτευση.
Όμως τα τρίμματα μέσα στην ντοματοσαλάτα δίνουν ιδιαίτερη γεύση, αφού «λασπώνουν» το ζουμί της.
Φυσικά  μπορείτε να τα βάλετε στον τραχανά ή σε κάποια πίτα που θα έχετε προγραμματίσει να φτιάξετε.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

25 Οκτωβρίου 2014

Καθάρισμα κατσαρόλας


 Σίγουρα σας έχει τύχει να κολλήσει το φαγητό στην κατσαρόλα. Μάλιστα όσο πιο πολύ έχει κολλήσει τόσο μεγαλύτερος μπελάς είναι. Υπάρχει όμως ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε το πολύ τρίψιμο και τα πολύωρα μουλιάσματα με νερό.



Στην κατσαρόλα που έχει καμένο φαγητό έβαλα σαπούνι των πιάτων. Το άφησα περίπου μία ώρα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στην εικόνα. Με την ξύλινη κουτάλα φεύγει εύκολα το περισσότερο κάρβουνο. Όσο πιο πολύ το αφήνετε τόσο λιγότερο τρίψιμο χρειάζεται.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

18 Οκτωβρίου 2014

Οι αντίχριστοι του σαββατοκύριακου

Βέβαια η φωτογραφία δεν μπορεί να συλλάβει την μυρωδιά που έρχεται απ’ έξω.
Αλλά πείτε μου:
Πως να φας φρέσκα φασολάκια όταν οι αντίχριστοι απέναντι ψήνουν μπριζόλες;
Την χοληστερίνη μου μέσα….
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

17 Οκτωβρίου 2014

Κριθαράκι με κοτόπουλο (για υπερτεμπέληδες)

Αυτήν την φορά το παραξήλωσα. Έβαλα το κοτόπουλο να βράσει κατευθείαν από την κατάψυξη. Πάλι καλά που το έβγαλα από το νάυλον! Το καπάκι είναι ανασηκωμένο αφού το κρέας είναι μία παγωμένη μπάλα.






Παρ’ όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο.










Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »