Κάνοντας βόλτα, ανακαλύψαμε στην Ερμού, κοντά στην πλατεία στο Μοναστηράκι, ότι άνοιξε φαγάδικο ο Σάββας. Επειδή έχει ωραία κεμπάπ κάτσαμε για μία μερίδα.
Μέσα είχε ωραία διακόσμηση, αλλά και έναν περίεργο υπάλληλο.
Ένας σπουργίτης πέταγε εδώ και εκεί, ερχόταν κοντά και κοιτούσε περιμένοντας. Μόλις του έριχνες ψίχουλο το άρπαζε αμέσως. Μάλιστα αν καθυστερούσες πολύ σφύριζε διαμαρτυρόμενος! Δυστυχώς αυτό το έκανε όταν σταμάτησα να τον τραβάω βίντεο…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Αν και είμαι φύσει γκρινιάρης, θεωρώ απαραίτητο το γέλιο. Πρόκειται για την "βαλβίδα ασφαλείας" η οποία εκτονώνει την φρίκη της μαύρης αυτής εποχής.
Το βιβλίο των πόνων του σώματος
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.
1] Η θεραπεία για όλες τις ασθένειες
2] Θεραπεία όλων των προχωρημένων καρκίνων
Μετενσάρκωση
Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.
6 Δεκεμβρίου 2014
21 Νοεμβρίου 2014
Σπιτική μερέντα
Μπορείτε όμως να κάνετε και έναν μικρό κόπο και μέσα σε μια-δυο ώρες να τους φτιάξετε μερέντα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με υγιεινά προϊόντα.
Τα υλικά που έβαλα είναι:
-Πέντε κουτιά κακάο ΧΩΡΙΣ ζάχαρη (χρησιμοποιώ της ΙΟΝ).
-200 γραμμάρια ελαιόλαδο
-200 γραμμάρια φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο
-500 γραμμάρια μέλι
-900 γραμμάρια (ένα πλαστικό δοχείο) ταχίνι
Ανακατεύω το λάδι, το βούτυρο και λίγο-λίγο το κακάο.
Συμπληρώνω το ταχίνι και ανακατεύω καλά. Έπειτα τα αφήνω λίγη ώρα για να «λαδώσουν» τυχόν σβολαράκια κακάου.
Συμπληρώνω το μέλι και ανακατεύω και πάλι καλά.
Το πόσο πηχτό θα είναι το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ποσότητα του μελιού. Αν βάλετε περισσότερο, το ταχίνι θα πήξει πιο πολύ. Αν το θέλετε πιο γλυκό αλλά αραιότερο συμπληρώστε λάδι. Αν βάλετε λίγο νερό, το ταχίνι θα πήξει πολύ και το αποτέλεσμα θα μοιάζει με χαλβά. Επιπλέον δεν μυρίζει καθόλου βούτυρο.
Από ότι καταλαβαίνω θα μπορούσατε να συμπληρώσετε λίγο άρωμα βανίλια ή και αποβουτυρωμένο γάλα.
Πειραματιστείτε με τις ποσότητες. Αν και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο (και πραγματικά υγιεινό) αν δεν αρέσει στα παιδιά σας, δεν πειράζει.
Θα θυσιαστείτε εσείς!
8 Νοεμβρίου 2014
Το ζεστό ρόφημα της λιτότητας
Στο βράσιμο των ζυμαρικών πρέπει να ρίχνετε αλάτι για να μην φεύγουν κάποια θρεπτικά συστατικά στο νερό. Και αν προσέξει το νερό θολώνει και βγαίνει λίγο πηχτό. Μάλιστα, αν παρατηρήσετε, κάποια είδη φτιάχνουν πηχτό ζουμί. Και αν δεν βάλετε πάρα πολύ νερό όπως προτείνεται συνήθως, τότε θα φτιάξετε έναν νόστιμο πηχτό ζωμό.
Αν όπως είπα σε προηγούμενη καταχώρηση ρίξετε και λίγη ρίγανη το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ νόστιμο. Σουρώστε το νερό σε μία άλλη κατσαρόλα ή βράστε τα ζυμαρικά σας σε τρυπητό.
Το πίνετε χλιαρό, ζεστό ή καυτό ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και την διάθεσή σας. Σας ζεσταίνει και σας χορταίνει ταυτόχρονα.
Πειραματιστείτε με τις ποσότητες νερού, αλατιού και ρίγανης, καθώς και με το είδος του ζυμαρικού, για να φτιάξετε το «τσάι» που προτιμάτε.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Αν όπως είπα σε προηγούμενη καταχώρηση ρίξετε και λίγη ρίγανη το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ νόστιμο. Σουρώστε το νερό σε μία άλλη κατσαρόλα ή βράστε τα ζυμαρικά σας σε τρυπητό.
Το πίνετε χλιαρό, ζεστό ή καυτό ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και την διάθεσή σας. Σας ζεσταίνει και σας χορταίνει ταυτόχρονα.
Πειραματιστείτε με τις ποσότητες νερού, αλατιού και ρίγανης, καθώς και με το είδος του ζυμαρικού, για να φτιάξετε το «τσάι» που προτιμάτε.
2 Νοεμβρίου 2014
Αρωματισμένα μακαρόνια
Τα μακαρόνια σας θα αρωματιστούν, αν την τελευταία στιγμή που θα τα βγάλετε ρίξετε λίγη ρίγανη. Δεν πρέπει να βάλετε πολλή ούτε να την αφήσετε να βράσει πολύ, γιατί θα δώσει μία γεύση πικρίλας που ίσως να μην σας αρέσει.
Μπορείτε επίσης να τα βράσετε στην κατσαρόλα όπου έχετε φτιάξει την σάλτσα σας. Θα «λερωθούν» με το λίγο λάδι και τα κομματάκια που κόλλησαν στην κατσαρόλα κατά το ψήσιμο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Μπορείτε επίσης να τα βράσετε στην κατσαρόλα όπου έχετε φτιάξει την σάλτσα σας. Θα «λερωθούν» με το λίγο λάδι και τα κομματάκια που κόλλησαν στην κατσαρόλα κατά το ψήσιμο.
26 Οκτωβρίου 2014
Οικονομία στην φέτα
Συνήθως όλοι κόβουν το κομμάτι της φέτας που θα χρησιμοποιήσουν μέσα στην άλμη. Όταν τελειώσει η φέτα συνήθως η άλμη πετιέται ή χρησιμοποιείται ακόμη μία δύο φορές. Έτσι κι αλλιώς όμως στο τέλος θα την πετάξετε.
Τότε φροντίστε να σουρώσετε την άλμη. Στο σουρωτήρι θα μείνει μία σημαντική ποσότητα από τρίμματα που διαφορετικά καταλήγουν στην αποχέτευση.
Όμως τα τρίμματα μέσα στην ντοματοσαλάτα δίνουν ιδιαίτερη γεύση, αφού «λασπώνουν» το ζουμί της.
Φυσικά μπορείτε να τα βάλετε στον τραχανά ή σε κάποια πίτα που θα έχετε προγραμματίσει να φτιάξετε.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Τότε φροντίστε να σουρώσετε την άλμη. Στο σουρωτήρι θα μείνει μία σημαντική ποσότητα από τρίμματα που διαφορετικά καταλήγουν στην αποχέτευση.
Όμως τα τρίμματα μέσα στην ντοματοσαλάτα δίνουν ιδιαίτερη γεύση, αφού «λασπώνουν» το ζουμί της.
Φυσικά μπορείτε να τα βάλετε στον τραχανά ή σε κάποια πίτα που θα έχετε προγραμματίσει να φτιάξετε.
25 Οκτωβρίου 2014
Καθάρισμα κατσαρόλας
Σίγουρα σας έχει τύχει να κολλήσει το φαγητό στην κατσαρόλα. Μάλιστα όσο πιο πολύ έχει κολλήσει τόσο μεγαλύτερος μπελάς είναι. Υπάρχει όμως ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε το πολύ τρίψιμο και τα πολύωρα μουλιάσματα με νερό.
Στην κατσαρόλα που έχει καμένο φαγητό έβαλα σαπούνι των πιάτων. Το άφησα περίπου μία ώρα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στην εικόνα. Με την ξύλινη κουτάλα φεύγει εύκολα το περισσότερο κάρβουνο. Όσο πιο πολύ το αφήνετε τόσο λιγότερο τρίψιμο χρειάζεται.
18 Οκτωβρίου 2014
Οι αντίχριστοι του σαββατοκύριακου
Βέβαια η φωτογραφία δεν μπορεί να συλλάβει την μυρωδιά που έρχεται απ’ έξω.
Αλλά πείτε μου:
Πως να φας φρέσκα φασολάκια όταν οι αντίχριστοι απέναντι ψήνουν μπριζόλες;
Την χοληστερίνη μου μέσα….
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Αλλά πείτε μου:
Πως να φας φρέσκα φασολάκια όταν οι αντίχριστοι απέναντι ψήνουν μπριζόλες;
Την χοληστερίνη μου μέσα….
17 Οκτωβρίου 2014
Κριθαράκι με κοτόπουλο (για υπερτεμπέληδες)
Παρ’ όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο.
15 Οκτωβρίου 2014
12 Οκτωβρίου 2014
Ιατρική τεχνολογία
Όσο και αν η τεχνολογία στις ημέρες μας κάνει θαύματα, συνεχίζει να έχει αρκετά βαριές επιπτώσεις για τον οργανισμό ειδικά σε εγχειρήσεις. Πρέπει να καταγγείλουμε αυτό το γεγονός. Έτσι δείτε τι έπαθε η Ηρώ μετά από μία σχετικά απλή επέμβαση διόρθωσης αιμορροΐδων...
Το τραγούδι που κατακρεουργήθηκε είναι «Η Μαρίτσα η δασκάλα» του Ρούκουνα, που ελπίζω να μην τρίζουν τα κόκκαλά του! Οι στίχοι έχουν αλλαχτεί φυσικά για να ταιριάζουν με το γεγονός.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Το τραγούδι που κατακρεουργήθηκε είναι «Η Μαρίτσα η δασκάλα» του Ρούκουνα, που ελπίζω να μην τρίζουν τα κόκκαλά του! Οι στίχοι έχουν αλλαχτεί φυσικά για να ταιριάζουν με το γεγονός.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)